Botoșăneni ținuți la muncă aproape ca sclavii: fără salarii, fără concedii de odihnă și fără plata orelor suplimentare

Inspectoratul teritorial de Munca (ITM) BotosaniMai mulți botoșăneni s-au plâns, luna trecută, la inspectorii muncii din cauza condițiilor în care sunt nevoiți să lucreze. Sătui de bătaia de joc a angajatorilor, oamenii au făcut petiții pentru a cere ajutorul celor de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În luna iunie 2023, au fost înregistrate 28 de petiții, din care 3 au fost redirecționate către alte instituții.

„Motivele cele mai des intâlnite ale acestora au fost: 15-pentru neplată salarii, 5-pentru neefectuare concediu odihnă, 5-neeliberarea documentelor pentru încetarea activității , 8-muncă suplimentară , 3- muncă în zile de sărbători legale, 2-echipament protecție, 2-normă lucru, 2-pentru muncă nedeclarată, 2-condiții muncă, 2-fișa postului, 5-alte motive”, precizează reprezentanții ITM.

În domeniul Securitate şi Sănătate în Muncă, în cursul lunii iunie 2023, au fost efectuate controale la un număr de 67 agenţi economici, au fost constatate 106 neconformităţi şi au fost dispuse 101 de măsuri, fiind aplicate 4 amenzi în valoare de 30.000 de lei și 97 avertismente.

4 thoughts on “Botoșăneni ținuți la muncă aproape ca sclavii: fără salarii, fără concedii de odihnă și fără plata orelor suplimentare

  1. in fabricile de confecții din Botoșani salariile sunt mizere ( nu îți convine poți pleca cea care face angajări) condițiile degradante, nu dau echipament de muncă, lichide când sunt 40 grade în hala , dar inspectorii de muncă participa la chermeze, ies îmbrăcați cu haine noi sau sunt trimise de „șefa ” acasă..tristă situație poporul român nu e protejat doar dau amenzi la firmele românești iar acolo spaguiala se știe TRIST POPOR CARE NU E APARAT DE LEGE SI LEGIUITOR…

  2. bataie de joc eu trebuie să îl reclama pe patron ca am condiții rele inspectorii se duc la el și..uite te-a reclamat un dobitic te dvot eu cumva…pentru o haine să o masă sponsorizată la Cucorani ne vand ! Ei nu vin altfel..legi făcute in defavoarea muncitorului român…trist popor vândut de ai lui

  3. Așa este și la Iași, am lucrat la Lear Corporation acum 5 ani și nici până azi nu mi-au dat adeverință de vechime , deși le-am cerut de 3 ori.
    Patronii sunt mâna în mâna cu ITM , de aceea fac ce vor cu angajații.
    Nimeni nu-i controlează cu adevărat pe patroni , iar sancțiunile care le primesc nu-i afectează pre mult.

  4. 97 de avertismente … la prieteni si contributori se dau avertismente… in rest sclavul roman este tot ajuns la mana romanilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *