Ierarhia mediilor la admitere în județul Botoșani a fost publicată. Patru elevi au media 10, cea mai mică medie este 1

Ministerul Educației a publicat, miercuri seară, ierarhia absolvenților clasei a VIII-a care participă la admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 – 2024.

Media din anii de gimnaziu a fost eliminata din formula mediei pentru admiterea la liceu, prin urmare, ierarhizarea absolventilor se va realiza doar pe baza mediei obtinute la Evaluarea Nationala 2023. Astfel, la nivelul județului Botoșani sunt patru medii de 10 la Evaluarea Națională și tot atâtea la admitere.

În schimb, pentru că nu au mai fost ajutați de mediile din gimnaziu, mulți dintre elevi au medii de admitere de 1 și 2, cât au luat la Evaluarea Națională. Cea mai mică medie de admitere este 1.

Ierarhizarea candidaților s-a facut în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv: nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale,  nota obținută la proba de limba și literatura maternă, dacă este cazul și media de absolvire a claselor V – VIII. Vezi aici ierarhia la nivelul județului Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *