Directorii de școli și inspectorii școlari din județul Botoșani intră în focul evaluărilor. Ce notă le-ar da șeful IȘJ colegilor săi

Directorii de școli, dar și inspectorii școlari vor fi evaluați. Astfel, comisiile formate din inspectori şcolari vor începe activităţile de evaluare a directorilor de unităţi de învăţământ, în perioada imediat următoare.

Inspecţiile de evaluare vizează activitatea directorilor pe anul şcolar 2022-2023. În urma evaluării, aceștia vor primi calificative. Totodată, ei vor trebui să completeze o fișă de autoevaluare.

Și inspectorii școlari vor fi prezenta planul managerial și vor complate fișa de autoevaluare. Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Bogdan Suruciuc, se declară mulțumit atât de activitatea directorilor de școli, cât și a inspectorilor.

În perioada următoare urmează evaluarea activității manageriale a unităților de învățământ și a inspectorilor școlari. Făcând o preanaliză a acestui an școlar, a fost un an școlar cu provocări, cu mulțumiri și nemulțumiri, dar per ansamblu cred că avem colegi valoroși pe care ne putem baza, în continuare, pe ei și pe aportul lor în aducerea educației botoșănene acolo unde ne-am dorit cu toții să fie. Mare parte din corpul de management al unităților de învățământ este cu concurs pe o perioadă de patru ani, Sunt puține unitățile de învățământ unde nu avem directori cu acest concurs. Vom analiza și vom vedea dacă se impune înlocuirea lor, după discuții și cu domniile lor și analizând activitatea managerială. Dar în perioada următoare așteptăm și modificările care au la bază noua Lege a educației, pentru că apare și reorganizarea sistemului. Așteptăm metodologiile subsecvente care ne vor arăta ce și când va intra în vigoare”, a declarat Suruciuc.

În ceea ce privește activitatea inspectorilor școlari, Bogdan Suruciuc a apreciat-o cu nota 9.

Dincolo  de ceea ce spun eu, părinții care sunt beneficiarii și cu elevii, autoritățile locale inclusiv și presa care ne sunt parteneri în tot ceea ce înseamnă sistem de educație, pot spune fiecare dintre ei un cuvânt la ceea ce s-a întâmplat în Inspectoratul Școlar în acest an și pot da o notă activității noastre. Eu sunt foarte multumit de prestația colegilor mei și aș da o notă de 9”, a adăugat șeful IȘJ Botoșani.

2 thoughts on “Directorii de școli și inspectorii școlari din județul Botoșani intră în focul evaluărilor. Ce notă le-ar da șeful IȘJ colegilor săi

  1. inspectorii politici au note bune de la partid! in rest nu conteaza câtă….ai! la comuniști erau valori..aici e greu sunt unii ce nu prea scriu gramatical…trist moment pentru învățământul românesc!

  2. domnilor, de la inspectori si pana la directorii numiti dupa marele concurs /mascarada sunt catastrofe politice cel putin in mediul rural e jale au facut cate un spiru pe la tasta si se dau mari sefi,catastrofe in toata regula vai de mama lor,nu toti dar majoritatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *