Campanii de informare și sondaje în rândul elevilor și părinților, după rezultatele slabe la examenele naționale. Șeful IȘJ Botoșani: Trebuie să te adaptezi mereu cerințelor

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani caută soluții pentru remedierea situației privind rezultatele slabe obținute la examenele naționale.

Bogdan Suruciuc, inspector general al IȘJ Botoșani, a declarat că vor fi realizate sondaje în rândul părinților și elevilor în ceea ce privește meseriile spre care vor să se îndrepte, astfel încât profilurile liceelor să fie adaptate pe viitor la cerințele acestora.

”Fiecare director de unitate de învățământ trebuie să vadă ce se pretează și ce este cerut la nivelul unității lui de învățământ și a zonei în care își desfășoară activitatea. Sunt licee, precum Darabani, Săveni, care au un bazin de elevi  Acolo le-am solicitat să facă cercetări și sondaje în rândul părinților și a copiilor spre ce meserii optează spre viitor și spre ce se caută. Să-și adapteze oferta educațională la ceea ce se cere. Asta înseamnă să fii performant: să te adaptezi mereu cerințelor. Sunt și unități de învățământ care întâmpină dificultăți în rândul profesorilor specializați pe anumite discipline care nu se mai caută și rămân ancorați în trecutul acesta care nu ne duce decât la o scădere a cererii din partea elevilor și ajungi în situații aproape fără ieșire”, a declarat Bogdan Suruciuc.

Șeful IȘJ Botoșani mai spune că învățământul profesional nu trebuie privit cu scepticism și că elevii trebuie încurajați să opteze și pentru această formă de învățământ.

Avem și clasele pentru învățământ profesional. Pentru învățământul profesional am început să derulăm campanii de informare atât în rândul elevilor cât și a părinților pentru a elimina acea cutumă, că acest învățământ este cenușăreasa învățământului. Trebuie schimbată mentalitatea asta. Această schimbare trebuie susținută de investiții în unitățile de învățământ în ceea ce privește învățământul profesional, Fără aceste investiții nu poți să faci învățământ profesional ca elevul să termine într-adevăr cu cunoștințe într-o anumită meserie”, a adăugat Suruciuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *