FOTO Cel mai puternic pompier din România este din Botoșani! Paul are 40 de ani și este subofițer

Un subofițer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani este cel mai puternic dintre pompierii din România, trecuți de 40 de ani. Plutonierul adjutant Paul Dohotaru a participat, în ultimele două zile, la etapa națională a competiției „Cel mai puternic pompier, ediția 2023”, la categoria peste 40 de ani. A reușit să-și domine adversarii pe tot parcursul concursului, demonstrând că este cel mai bun în mânuirea accesoriilor, ridicarea greutăților și parcurgerea unor trasee cu un grad ridicat de dificultate, cu și fără aparat de respirat.

Paul nu este singurul pompier botoșănean care a urcat pe podium, la această competiție. Plutonierul major Robert Șerban a obținut locul III, la categoria 18 – 29 de ani.

Etapa națională a concursului „Cel mai puternic pompier” s-a desfășurat la Brașov și a reunit la start peste 100 de pompieri din 26 de județe ale țării. Salvatorii militari înscriși în competiție și-au testat viteza, rezistența, dar și abilitățile practice pentru utilizarea furtunului de refulare, ridicarea greutăților și parcurgerea unor obstacole dificile.

ISU Botoșani a mai fost reprezentat, la categoria 18 – 29 ani, de soldat Andrei Coman și soldat Gabriel Condur.

Concursul a urmărit creșterea capacităților motrice ale pompierilor și armonizarea lucrului în echipă, prin parcurgerea unor circuite, individuale sau de echipă, care dezvoltă deprinderile necesare unor tehnici sau manevre specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *