Capcana din portbagaj care se lasă cu amendă usturătoare: detaliul neglijat de șoferi se sancționează cu 750 de lei

Dacă ești șofer, cu siguranță trebuie să știi aceste lucruri, pentru a nu primi, în viitorul apropiat, amendă. Prevenția în trafic este esențială – atât pentru tine, cât și pentru cei care se află în mașină cu tine, ori chiar pentru ceilalți participanți la trafic. Așadar, atunci când vine vorba despre acest subiect, ai face bine să ai asupra ta o serie de obiecte care pot face diferența dintre o situație nefericită și una rezolvabilă, măcar parțial, scrie playtech.ro.

Conform legislației în vigoare, orice șofer din România are obligația de a avea în autoturism o trusă medicală, triunghiuri reflectorizante, dar și stingătoare de incendiu omologate. Este important ca toate acestea să se afle în perioada de valabilitate, altminteri poți primi amendă.

Amenda pe care o poți primi pentru așa ceva este de 750 de lei, iar tu trebuie să reții că, mai ales în perioada aceasta, poliția rutieră va face verificări.

Este foarte important de știut că ambalajul trusei trebuie să fie închis etanș, pentru protejarea conţinutului de praf, umezeală, carburanţi şi/sau uleiuri, printr-un sistem de închidere corespunzător.

Mai mult, eticheta trusei medicale trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului sau denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă.

De asemenea, stingătoarele sunt reglementate de Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Punerea pe piaţă se face pe baza evaluării conformităţii cu reglementările Inspectoratului General al Corpului Pompierilor.

În concluzie, înainte să pleci la drum, verifică termenul de valabilitate al acestuia, însă și dacă se află în conformitate cu prevederile legale. Vei face asta pentru binele tău, de vreme ce, în caz contrar, riști o amendă deloc mică.

Dincolo de amendă, a avea mașina echipată corespunzător înseamnă respect față de propria viață, dar și pentru viețile celorlalți oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *