Inovație în bucătărie cu friteuzele – Cum să prăjiți mâncarea fără să o ardeți?

Datorită evoluării tehnologiei, acum au apărut tot felul de aparate electrocasnice care au caracteristici atrăgătoare și funcționalități multiple. De la cele mai simple aparate, precum storcătoarele de lămâi, până la cele mai complexe, precum multicookerele sau grătarele electrice, în bucătăriile de acasă se regăsesc multe aparate inovatoare. Printre cele mai folosite la momentul de față se numără și friteuzele, aparate ce ajută la prăjirea mâncărurilor fie cu ulei, fie cu aer cald. Dacă și dumneavoastră vă doriți să vă modernizați bucătăria cu un aparat de prăjit capabil și inteligent, dar si cu un indispensabil aparat de cafea, rămâneți cu noi fiindcă, în acest articol, vă vom vorbi despre tipurile existente de friteuza pe piață și funcțiile lor, pentru a vedea cât de mult ajutor vă pot oferi în timpul gătitului. Să începem!

Aceste aparate pentru prăjit se clasifică în patru mari categorii (referindu-ne strict la aparatele pentru uz casnic, și nu la cele profesionale): friteuze clasice – stil deep fryer, cu aer cald, cu coș rotativ și cu paletă rotativă. Fiecare în parte vine cu funcții proprii și oferă libertate în gătit. Sunt ușor de folosit și vin însoțite de o carte cu instrucțiuni, la îndemâna tuturor. Majoritatea dispun și de capace închise ermetic pentru siguranța dumneavoastră în timpul preparării mâncărurilor, anume evitarea arsurilor. Haideți să vă povestim pe scurt cu ce caracteristici impresionează fiecare model în parte, pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie.

 

  • Aparat de prăjit clasic – deep fryer: vine în formă cubică sau dreptunghiulară și dispune de o cuvă în care se pune uleiul preferat și un coș metalic în care se pun alimentele pentru gătit. Aceasta funcționează la priză și este ideală pentru prăjitul rapid și formarea de cruste crocante. Puteți pregăti atât feluri principale, precum carne și legume, cât și deserturi, precum gogoși și scovergi. Aveți o mulțime de posibilități. Acest deep fryer vine cu funcții de siguranță precum protecția împotriva supraîncălzirii, indicatoarele luminoase și baza antiaderentă. Totodată, dispune și de caracteristici tehnice precum funcția de dezghețare, termostatul pentru reglarea temperaturii, timer, filtrul pentru ulei sau geamul transparent.

 

  • Aparat de prăjit cu aer cald – air fryer: vine în formă ovală sau rotundă și nu necesită folosirea uleiului la gătire. Acest tip de friteuză ajută la economisirea uleiului și vă oferă mâncare bogată în vitamine și nutrienți naturali. Vine cu un coș pentru alimente cu înveliș antiaderent ce se poate spăla ușor și este foarte simplu de folosit. Doar porniți aparatul și setați timpul și temperatura dorită de gătire. Vă recomandăm, totuși, să folosiți un spray cu grăsime peste alimentele pregătite, pentru a evita să se lipească între ele. O singură pulverizare va fi de ajuns. Acest aparat de prăjit funcționează și el tot la priză și este caracterizat de puterea de până la 2000W, ecranul digital inteligent, timer, termostatul și poate atinge temperaturi de până la 200 grade Celsius. Dacă veți alege un astfel de electrocasnic, veți obține mâncăruri ce se vor găti în suc propriu și vor fi mai gustoase ca niciodată.
  • Aparat de prăjit cu coș rotativ: o inovație interesantă în materie de electrocasnice. Acestea sunt, de obicei, asemănătoare prăjitoarelor cu aer cald, însă în locului coșului antiaderent, au un coș rotativ ce ajută alimentele să se mențină crocante și delicioase. Și cu ajutorul acestui aparat puteți economisi o cantitate mare de ulei, fiind nevoie doar de câteva linguri la gătire. Multe astfel de prăjitoare vin și cu linguri speciale pentru măsurarea exactă, deci e foarte probabil să vi se ofere cadou în cutie această ustensilă. Coșul rotativ este inovativ datorită poziționării sale la unghi înclinat, fapt ce facilitează prăjirea uniformă a tuturor alimentelor. Astfel, veți găti mâncăruri cu cruste de invidiat.

 

  • Aparat de prăjit cu paletă rotativă: model asemănător prăjitorului menționat mai devreme, și acesta dispune de un coș special ce vine cu o paletă rotativă la mijloc, pentru amestecarea continuă a mâncării. Astfel, preparatele dumneavoastră se vor găti corect și nu se vor lipi de recipient niciodată. Puteți folosi o cantitate mică de ulei sau chiar deloc, fiindcă multe vin cu funcția de gătire cu aer cald. Și acest model dispune de aceleași caracteristici și funcții de siguranță, și funcționează la priză, fapt ce îl face simplu de folosit. Cu ajutorul unui prăjitor, veți găti cele mai apetisante mâncăruri.

Acum ajunși la final, sperăm că v-am convins de versatilitatea friteuzelor și vă îndemnăm să dați un search în mediul online, pentru a alege modelul potrivit stilului dumneavoastră de viață și a profita de promoțiile Genius Deals. Cu ajutorul acestor aparate, veți obține preparate crocante, în cruste aurite. Happy cooking!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *