Centrul de Agrement ”Codrii de Aramă” din Agafton, reintrodus în programul Tabere ”ARC”, dedicat tinerilor români din afara granițelor țării

Centrul de Agrement ”Codrii de Aramă” din Agafton, județul Botoșani a fost reintrodus în programul Tabere ”ARC”, dedicat tinerilor români din afara granițelor țării.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă a participat astăzi la deschiderea oficială a Programului ”ARC 2023”, eveniment care a avut loc în Centrul de Agrement ”Codrii de Aramă” din Agafton.

Dragi oaspeți, bine ați venit în județul Botoșani! Vă dorim să aveți parte de o ședere cât mai plăcută, în această săptămână veți vizita mai multe obiective turistice și istorice din județul nostru și sunt convins că vă vor plăcea. Domnule director, Radu Humelnicu, felicitări pentru că ați reușit ca Centrul de Agrement ”Codrii de Aramă” din Agafton să fie reintrodus în programul Tabere ”ARC”, dedicat tinerilor români din afara granițelor țării. Iată că acest program revinde după o pauză de 6 ani, în acest an se organizează cea de a XIV-a ediție, iar prima participare a Centrului de la Agafton a fost în 2015.”, a declarat Sorin Cornilă.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Agenția Națională pentru Sport, au organizat în acest an cea de a XIV-a ediție a Programului de Tabere ”ARC”, dedicat tinerilor români din afara granițelor țării.

Desfășurată sub egida marii personalități a istoricului Dimitrie Onciul, ediția din acest an își propune să aducă în țară 5.000 de elevi, tineri și cadre didactice din diaspora și comunitățile istorice într-o călătorie de suflet în cultura, istoria și tradițiile poporului român.
Prin intermediul Taberelor ARC, tinerii participanți vor lua parte la o serie de activități prin care să redescopere România, să-și exerseze abilitățile de comunicare în limba română și să-și îmbunătățească cunoștințele de cultură și civilizație românească.

Programul de Tabere ARC 2023 se va desfășura în perioada 3 iulie – 28 august, în serii de câte 7 zile, în locații din județul Botoșani, Oglinzi, județul Neamț, Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, Sulina, județul Tulcea, Căprioara, județul Hunedoara și Săcelu, județul Gorj, transmite printr-un comunicat Instituția Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *