FOTO Modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești, tot mai aproape de finalizare

Modernizarea unuia dintre cele mai importante drumuri naționale din județul Botoșani se apropie cu pași repezi de sfârșit. Lucrările la Drumul Național DN 29D, care face legătura între municipiul reședință de județ și vama cu Republica Moldova de la Stânca-Costești, sunt foarte aproape de finalizare.

Viaductul 3, de la Drislea, va putea fi dat oficial, în foarte scurt timp, în circulație. La această dată, constructorul a finalizat accesul pe viaduct dinspre Trușești. Rampa de acces dinspre Drislea este și ea pregătită pentru așternerea straturilor asfaltice, potrivit senatorului PNL, Cristian Achiței.

Pe celelalte două viaducte operațiunea întreprinsă în aceste zile este cea de montare a stâlpilor de iluminat. Deja pe viaductul 1, cel de la intrarea în Stăuceni dinspre Botoșani, stâlpii au fost montați, iar pe viaductul 2, dintre Stăuceni și Victoria, se lucrează la montarea lor.

Pe tronsonul din apropierea intersecției cu drumul spre Șoldănești, constructorul a finalizat pe partea dreaptă a drumului caseta de lărgire a părții carosabile pe o lungime de 800 de metri, între km 21+000 – km 21+800. Amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată din Trușești a fost și ea finalizată.

„Sunt foarte mulțumit de faptul că această investiție extrem de importantă pentru botoșăneni, pe care am promovat-o, susținut-o și monitorizat-o îndeaproape în calitate de parlamentar, se apropie de final. Vom avea parte în cel mai scurt timp de un drum foarte bun între Botoșani și Ștefănești, ceea ce crește perspectiva unui trafic intens pe axa vest-est, către Republica Moldova, prin județul nostru”, a spus Achiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *