Medicii nu i-au dat nicio șansă „îi bate doar inima și respiră”. O fetiță de 6 anișori sfidează predicțiile doctorilor

Una dintre cele mai mari bucurii de pe pământ este bucuria de a fi părinte. Cu mult timp înainte să îți ții pruncul în brațe îți imaginezi cum va arăta, cum va plânge la naștere, cum îl vei lua acasă și te vei umple de fericire la fiecare mișcare pe care o va face cu mânuțele și piciorușele. Doar o mamă și un tată de nou-născut știu exact despre ce vorbesc.

Așa au simțit și Bianca și Ionel Boboș când a venit pe lume fetița lor. Micuța Vanessa le-a umplut inimile de bucurie cu plânsul ei puternic ce se auzea pe toate coridoarele spitalului, dar lucrurile au luat rapid o întorsătură dramatică. Medicii i-au anunțat pe părinți că fiica lor are o malformație de trunchi cerebral.

Mi-au spus că s-a născut fără reflexe arhaice și urmează să fie hrănită cu o sondă nazogastrică. De la 3 zile, Vanessa avea tratament neurologic cu două anticonvulsive. Apoi a fost operată la piciorușul drept din cauza unei necroze provoate de multiplele tratamente în vinișoarele ei fragile, povestește cu durere mama fetiței.

Au urmat luni de terapii cu rezultate slabe, dar cu multă speranță că viitorul va fi mai bun pe zi ce trece.

Acum, la vârsta de 6 ani și jumătate, de la „îi bate doar inima și respiră”, cum ne- au spus doctorii, am ajuns la mâncare cu lingurița de 4 ori pe zi, zâmbete i râsete cu voce, urmărește persoane și obiecte care o interesează, stă în funduleț câteva secunde, se întoarce încet când o  strigi, toate eforturile depuse au început să dea roade, mai spune Bianca Boboș.

Drumul către recuperare este lung și foarte costisitor, dar posibil. De aceea, e păcat ca Vanessa să nu beneficieze de toate terapiile care ar ajuta-o să îi ajungă din urmă pe copiii de vârsta ei. Părinții sunt depășiți financiar de situație și de cerințele foarte mari pe care le ridică afecțiunea fetiței, astfel încât au nevoie de ajutor.

Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” o poate ajuta pe Vanessa să aibă o viață cât mai apropiată de normal, să simtă și ea bucuriile unui copil sănătos și va ușura povara financiară pusă pe umerii familiei. Vă rugăm să îi fiți alături acestui copilaș nevinovat și să oferiți din puținul dumneavoastră pentru sănătatea Vanessei! Dacă ar putea vorbi, micuța ne-ar spune: „Te rog din toată inimioara mea, ajută-mă să mă fac bine!””, spune botoșăneanul Vlad Plăcintă.

 

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, Vanessa Boboș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *