VIDEO La mulți ani, Leon Dănăilă! Omul care ne învață că cele mai importante lucruri în viață sunt iubirea, credința și curajul

Geniul neurochirurgiei românești, botoșăneanul Leon Dănăilă, împlinește, astăzi, 90 de ani. Este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa și unul dintre cei mai mari specialiști din lume. S-a născut la data de 1 iulie 1933, la Darabani. Neurochirurgul Leon Dănăilă are o carieră de peste 60 de ani, în care a efectuat peste 40.000 de intervenții chirurgicale. De aici, a fost numit medicul care a operat un stadion de oameni, fiind inclus în Academia Recordurilor Mondiale ca medicul cu cele mai multe operații neurologice.

El a introdus microscopul și laserul în sălile de operații din România și a reușit să reducă rata mortalității în operațiile pe creier de la 60% la doar 4%. Este academician, profesor universitar, cercetător cu 18 brevete de inventator și autor al 59 de tratate și cărți de neurochirurgie. În ciuda titlurilor sale și a reușitelor excepționale, marele Leon Dănăilă este cunoscut pentru modestia de care dă dovadă, merge cu metroul și mănâncă o singură dată pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *