Femeile însărcinate din municipiul Botoșani vor fi sprijinite financiar. Banii, acordați de municipalitate cu scopul creșterii natalității și susținerii familiilor

femeie insarcinata la petrecereFemeile însărcinate din municipiul Botoșani vor primi un sprijin financiar pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local ce va fi pus spre aprobare în ședința de astăzi, 30 iunie, este vorba de acordarea de beneficii de asistență socială, sub forma unui voucher în cuantum de 2.000 de lei. Sprijinul financiar este acordat cu scopul creșterii natalității și susținerii familiilor. Fondurile necesare vor fi alocate de la bugetul local, prin bugetul Direcției de Asistență Socială Botoșani, în limita bugetului aprobat cu această destinație.

Voucherele se vor acorda pe suport electronic sub forma cardurilor securizate care se vor distribui prin intermediul Direcției de Asistență Socială Botoșani. Beneficiază de acest ajutor orice femeie însărcinată cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil la data depunerii cererii, după săptămâna a 10- a de sarcină.

Cererile privind acordarea voucherului MATERNA BOTOȘANI se vor depune  la sediul Direcției Asistență Socială a Municipiului Botoșani, dar și în format electronic (prin completarea cererii tip al cărei model va fi disponibil atât la sediul Direcţiei de Asistență Socială Botoșani, cât şi pe site-urile Primăriei Botoșani şi al Direcţiei de Asistență Socială Botoșani – www.primariabt.ro; www.dasbotosani.ro), la adresa de e-mail comunicată pe site-ul Direcției Asistență Socială a Municipiului Botoșani.

Alimentarea cardului se va face în două etape distincte, în funcție de anexarea la dosar a documentelor justificative, respectiv:

  1. a) Prima etapă: 1000 de lei de solicitant pentru sprijin în perioada prenatală după săptămâna a 10-a de sarcină;
  2. b) Etapa a II-a: 1000 de lei de solicitant pentru sprijin în perioada prenatală după săptămâna a 24-a de sarcină;

Fiecare gravidă beneficiază de câte 1000 lei pentru etapa I și 1000 lei pentru etapa II. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea încărcată pe card nu se dublează.

Solicitantele care doresc să acceseze etapa I a Programului vor depune documentele necesare în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină.

Beneficiarele admise în etapa I vor transmite documentele pentru accesarea etapei a- II-a, în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *