O comună din Botoșani încheie un contract de 7,9 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor

lucrari drumuri nationale- asfalt SDN Botosani 26 iulie 2019 (3)O comună din județul Botoșani a încheiat un contract de 7,9 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local. Este vorba de comuna George Enescu care a încheiat un contract cu societatea comercială Conrec pentru asfaltarea a zece drumuri comunale și sătești.

Contractul presupune achiziția de servicii de proiectare, faza PTH, documentații pentru avize, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări în cadrul proiectului de investiţii finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” – “Modernizare drumuri de interes local în comuna George Enescu, județul Botoșani”.

Principalul obiectiv urmărit de investiţia propusă este modernizarea drumurilor de interes local DC86, DS183, DS159, DS342, DS343, DS411, DS915, DS949, DS1077 şi DS594 ce va înlesni desfăşurarea activităţilor economice de transport, aprovizionare, distribuţie, turism şi totodată va duce la creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă în economie prin dezvoltarea de noi sectoare de activitate.

Potrivit reprezentanților Primăriei George Enesc, prin realizarea investiţiei „Modernizare drumuri de interes local în comuna George Enescu, județul Botoșani” se preconizează a fi atinse următoarele obiective:
● se va asigura accesul locuitorilor din zonă la gospodării și terenurile agricole, precum și la instituțiile publice din comună și din județ;
● se va asigura accesul locuitorilor din zonă la reţeaua de drumuri județene și naţionale;
● se va realiza creşterea vitezei de transport;
● se va realiza reducerea consumului de carburanţi, piese de schimb, prelungirea duratei de viaţă a autovehiculelor, și odată cu acestea a costurilor de realizare a transportului de persoane și marfă;
● se va reduce rata accidentelor prin adoptarea de măsuri de siguranță privind circulația pe drumurile publice;
● se va asigura o mai bună protecţie a mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea şi descărcarea apelor pluviale.

Durata contractului este de 78 luni de la constituirea garanției de bună execuție a contractului și emiterii ordinului de începere a lucrărilor la care se adaugă perioada de garanţie a lucrărilor (notificare a defectelor) de minim 36 de luni (se va stabili în funcție de oferta). Durata estimată de prestare a serviciilor este de maxim 1 luna pentru realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, documunentatiilor conform graficului din SF prezentat de proiectant la faza studiului de fezabilitate. Asistența tehnică din partea proiectantului se prestează pe toată durata de execuție a contractului. Durata de executie a lucrarilor este de 12 luni. Durata contractului de lucrari se încheie pe toata perioada de valabilitate a contractului de finantare la care se adaugă perioada de garanţie a lucrărilor (notificare a defectelor) deoarece plățile se efectueaza in functie de disponibilitatile finantarorului.

Plaja din Botoșani, alternativă pentru litoral. Locul preferat de familiile cu copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *