Consilier județean revoltat de atitudinea unor cadre medicale de la Spitalul Județean. „Ar trebui să-și revizuiască puțin atitudinea față de pacienți”

Un consilier județean s-a arătat revoltat, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, față de atitudinea unor cadre medicale din cadrul Spitalului Județean Botoșani. Consilierul județean PSD Sergiu Marian s-a adresat șefei administrației județului cu privire la experiența pe care a avut în cadrul unității spitalicești atunci când și-a luxat umărul și a avut nevoie de îngrijri medicale.

„Cred că ar trebui, doamna președintă, să reformăm și o mai bună creștere a cadrelor medicale vizavi de pacienți. am avut și eu, n-am vrut să intervin, dar v-am spus că m-ați atins cu această „empatie”. Am fost și eu un umăr luxat, am fost tratat corespunzător, nu am dat telefon, nu am dat nimic. Când m-am dus să îmi fac raza, am așteptat acolo și m-au pus a citi diagnosticul infirmierii respectivi, infirmieri sau asistenți ce erau. Doamna doctor care era acolo am înțeles că era în concediu. […] M-am dus ca un cetățean simplu. Oamenii sunt plătiți. Sistemul de sănătate a primit cei mai mulți bani din România în ultimul timp, deci eu vreau puțină empatie, vreau puțină înțelegere”, a specificat Sergiu Marian.

Potrivit acestuia, sistemul de sănătate a primit cei mai mulți bani, în ultima perioadă, se fac investiții, se asigură bani pentru salarii decente, iar cadrele medicale, la rândul lor, ar trebui să-și facă datoria cu empatie față de toți pacienții, indiferent cum sunt ei.

„Cred că ar trebui medicii din România, de vârsta a doua și a treia să-și revizuiască puțin atitudinea față de pacienți. Mergeți în spital și o să vedeți reacția pacienților vizavi de medici”, a spus consilierul județean în cadrul ședinței.

La rândul său, președintele CJ, Doina Federovici, a completat că toate cadrele medicale trebuie să-și facă datoria conform fișei postului.

„Fiecare cadru medical, indiferent că este superior sau mediu să-și facă obligațiile din fișa postului. Noi atât am cerut. Tot ce a ținut de Consiliul Județean noi am făcut”, a spus Doina Federovici.

Șefa UPU solicită reclamații scrise

Prezentă în cadrul ședinței CJ, șefa UPU-SMURD, Ramona Guraliuc, a precizat că nu toate cadrele medicale pot fi acuzate de lipsa de empatie sau neprofesionalism și susține că ar trebui luată în calcul o remunerație în funcție de performanță la Spitalul Județean.

„Sesizările trebuie făcute scris pentru ca noi, cei care suntem șefi de secție, să putem să luăm atitudine. Dacă o să vorbim la modul general nu cred că este corect față de ceilalți colegi care își fac treaba și care sunt empatici cu bolnavii și care muncesc și își sacrifică familiile sau timpul lor liber la spital și sunt dedicați serviciilor”, a spus Guraliuc.

În ședința de plen de joi, Consiliul Județean Botoșani și-a rectificat bugetul pentru a asigura cofinanțarea de 10% necesară derulării programului de achiziție de aparatură medicală prin intermediul Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *