Un bărbat din Botoşani a intrat în casa unei bătrâne şi a violat-o. Şi-a aflat pedeapsa definitivă

Un bărbat din judeţul Botoşani, care a violat o bătrână de 92 de ani chiar în noapte de revelion de anul trecut, şi-a primit, joi, pedeapsa definitivă. Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Marin Baghici la cinci ani de închisoare pentru viol şi violare de domiciliu.

Pedeapsa a fost reducă de instanţa din Suceava, după ce Judecătoria Botoşani îl condamnase la cinci ani şi patru luni de închisoare.

De asemenea, bărbatul va trebui să plătească femeii 20.000 de lei daune, dintre care 10.000 daune morale şi 10.000 daune materiale.

Botoşăneanul este recidivist şi ieşise din pușcărie cu puţin înainte de comiterea faptei. El fusese condamnat ca urmare a unui alt viol asupra unei alte bătrâne.

În noaptea de 31 decembrie 2021 spre 1 ianuarie 2022, violatorul trecea zilnic pe strada pe care locuia bătrâna de 92 de ani, el lucrând la o fermă de animale din zona respectivă. Botoșăneanul avea date despre faptul că femeia locuiește singură și că în zonă sunt mai multe case nelocuite.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Baghici Marin împotriva sentinţei penale nr. 644 din data de 03.05.2023, pronunţată de Judecătoria Botoşani în dosar nr. 3784/193/2022 Desfiinţează în parte sentinţa penală mai sus menţionată şi în rejudecare: În temeiul art. 45 alin. 5 Cod penal, aplică, alături de pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare stabilită pentru infracţiunea de viol (în loc de pedeapsa principală rezultantă de 5 (cinci) ani şi 4 (patru) luni închisoare), pedeapsa accesorie prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, care se va executa conform art. 45 alin. 5 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art. 422 Cod procedură penală coroborat cu art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului Baghici Marin, durata arestării preventive de la data de 03.05.2023 la zi. În temeiul art. 275 alin. 3,6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel, avansate de stat, rămân în sarcina acestuia, din care suma de 942 lei, reprezentând onorariu avocat oficiu inculpat, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Suceava. Definitivă. Pronunţată azi 29.06.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 405 alin. 1 teza finală Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *