Acțiuni ale polițiștilor la Bucecea, Săveni și Dorohoi. Zeci de amenzi date în numai o zi

Zeci de amenzi au fost date de polițiștii botoșăneni în numai o zi. Miercuri, 28 iunie 2023, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bucecea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni,  au organizat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță și prevenirea oricăror fapte de natură penală sau contravențională.

În cadrul activităților au fost legimate 33 de persoane, au fost controlate 25 de autovehicule, au fost efectuate 17 testări etilotest iar, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.320 de lei.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției orașului Săveni, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești,  au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură sexuală, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

În cadrul activităților au fost verificate 32 de persoane, care au comis infracțiuni sexuale, și se regăsesc în evidența poliției, iar în urma neregulilor constatate,  au fost întocmite două dosare penale, pentru încălcarea prevederilor art. 12 alin. 1 din Legea 118/2019.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.4 Dorohoi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului Rutier Dorohoi și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul activităților au fost legimate 46 de persoane, au fost verificate 4 unități comerciale, au fost controlate 48 de autovehicule, iar, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.760 lei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *