Locul din Moldova în care trăieşte un animal unic în lume. Nu îl mai poţi vedea nicăieri, pe mulţi îi sperie

Țara noastră se poate lăuda, pe lângă peisajele frumoase și locuitorii ospotalieri, cu încă un lucru care nu mai poate fi văzut nicăieri în lume. S-a aflat care este locul din România în care trăieşte un animal unic în lume. Pe mulţi îi sperie. Într-o regiune cu adevărat spectaculoasă din România există un animal unic în lume. Localitatea Uricani, situată la circa 35 de kilometri distanță de Iași, ascunde un spațiu în care oamenii au întâlnit făpturile supranaturale.

Acesta este și motivul pentru care mulți români ezită să ajungă pe aceste meleaguri. De asemenea, zona este păzită de un animal unicat, extrem de periculos.

Regiunea este catalogată ca având un relief de stepă, cu multe stânci, nisip și ierburi înalte, organizată sub numele de rezervația „Dealul lui Dumnezeu”. Cei care ajung în zonă pot vedea cu greutate animalul rar, mai ales că acesta are capacitatea de a se camufla perfect în peisaj,

De asemenea, oamenii se tem de un anumit aspect al înfățișării sale. Cei care au avut ocazia să-l vadă, au observat că acesta are un dinte ascuțit, în care își ține otrava. Este vorba despre o specie unică de reptilă, care se regăsește numai în țara noastră.

Unii o consideră un șarpe biblic, existând chiar și o legendă în acest sens care arată că ar putea fi vorba despre un urmaș al balaurului spintecat de Sfântul Gheorghe.

Vipera de stepă trăiește în Moldova

În realitate este vorba despre Vipera de stepă, care este întâlnită numai în zona Moldovei. Aceasta iese din hibernare în perioada martie-aprilie, odată cu năpârlirea, după care se reproduce.

De regulă, vipera de stepă se retrage dacă dă de un om, însă dacă se simte amenințată poate devenit extrem de periculoasă. Veninul viperei de stepă, specie protejată, care face parte din specia ursinii moldavica, este utilizat în industria farmaceutică.

În zonă mai există o legendă caracteristică satului Alba din Botoșani, conform căreia malurile Prutului sunt caracterizate de movile care nu ar fi altceva decât morminte ale unor uriași.

„Mormântul a fost cercetat o singură dată, la începutul secolului al XIX lea, cu metodele de atunci. Mărturiile vremii spun că acolo s-au găsit nişte obiecte, ale căror poze au apărut mai târziu şi în posesia cărora am intrat şi noi. Sunt obiecte germanice. Inclusiv coiful este al unui germanic.

Totodată defunctul se spune că avea părul păstrat. Era lung şi roşcat. De aceea au crezut că este o femeie şi i-au spus crăiasa. După aceea şi-au dat seama că este un bărbat, un războinic, înarmat. A fost îngropat cu tot cu calul”, spune profesorul Gheorghe Apătăchioaei.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *