Preot mort la 55 de ani. Își pregătise cavoul o dată cu ridicarea bisericii

Un preot de 55 de ani a murit pe un pat de spital din Huși, județul Vaslui. Este vorba despre preotul paroh de la Berezeni, Gheorghe Bîrsan.

Faptul că într-o zi muncea în grădină și nimic nu dădea semne că lucrurile sunt altfel decât bune, iar a doua zi dimineață să nu mai reușească să ajungă la spitalul din Huși, pentru a primi ajutor, a arătat încă o dată cât de efemeră este viața și cât de rapid se pot schimba lucrurile, exact când te aștepți mai puțin, spun apropiații preotului.

Vestea morții a stârnit multă tristețe și regrete, căci părintele Gheorghe era foarte apropiat de oamenii pe care îi păstorea. Ajuta, îndruma, înțelegea și mângâia sufletele credincioșilor care se aflau în diferite situații dificile de viață. Avea doar 55 de ani și de 25 de ani slujea la Brezeni. Copiii pe care îi botezase în primul său an de preoție la Berezeni deja sunt oameni mari, unii căsătoriți și chiar părinți la rândul lor. Locuitorii întregii comune au fost atașați de preotul lor, pentru că a știut să fie un duhovnic adevărat, care să ofere el însuși un exemplu pentru cei din jur, înainte de a cere celorlalți să aibă valori sănătoase și bună-cuviință.

Trupul neînsuflețit al preotului Gheorghe Bîrsan de la Berezeni a fost depus în biserica „Adormirea Maicii Domnului”, lăcașul parohiei Berezeni 1, pe care l-a ctitorit și care va rămâne mărturie a vredniciei și credinței sale, peste timp. Înmormântarea va avea loc vineri, 30 iunie, la Berezeni, spun apropiații. Un detaliu care stârnește fiori, în contextul acestei morți premature a părintelui Gheorghe Bîrsan, la doar 55 de ani, este cel în care se vorbește de cavoul pe care părintele și l-a construit în curtea bisericii, odată cu ridicarea lăcașului, pregătind astfel mormântul unde parcă mult prea repede a venit timpul să își afle odihna pentru totdeauna.

sursa vremea noua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *