Tragedie! O adolescentă de 17 ani, însărcinată, a murit de septicemie

Tragedie în orașul-stațiune Sîngeorz-Băi, unde o adolescentă de 17 ani, de etnie romă, a murit, după mai multe zile petrecute la terapie intensivă. Aceasta era însărcinată în 4 luni și jumătate. Fătul pe care îl purta în pântece a murit, iar aceasta nu și-a dat seama decât după mai multe zile, ajungând în cele din urmă la spital, în stare gravă, scrie Bistriteanul.ro.

Potrivit unor surse Bistrițeanul.ro, adolescenta își dorea copilul și chiar ar fi făcut mai multe investigații medicale când și-a dat seama că sarcina e cu probleme și că fătul ar putea avea ceva malformații.

Adolescenta a ajuns în stare septică la Spitalul Județean de Urgență Bistrița la finalul lunii aprilie și a petrecut mai bine de o lună la Anestezie-Terapie Intensivă. Deși medicii au încercat tot ce se poate pentru a o salva, aceasta a decedat în cele din urmă.

„La Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița s-a prezentat în data de 21.04.2023 o tânără în vârstă de 17 ani, însărcinată, cu dureri lombo-abdominale și stare febrilă, care a fost internată de urgență în Secția Obstetrică-Ginecologie. În urma examinării clinice și paraclinice, s-a stabilit diagnosticul de sarcină săptămâna 18/19, făt mort intrauterin, sindrom febril, suspiciune de infecție intrauterină (confirmată de investigațiile efectuate ulterior), pentru care a fost instituit, în conformitate cu protocoalele în vigoare, tratament de specialitate și continuarea investigațiilor medicale. La câteva ore după internare, pacienta a avortat spontan și, în pofida intervențiilor medicale și a tratamentului de reechilibrare instituit, starea sa de sănătate s-a alterat gradual pe fondul infecției preexistente, motiv pentru care, în data de 23.04.2023, aceasta a fost transferată în Secția ATI.

Din păcate, evoluția a fost nefavorabilă, mergând spre șoc septic, insuficiență multiplă de organe și alte complicații care au condus la decesul pacientei în data de 13.06.2023, după mai bine de o lună și jumătate de terapie intensivă și eforturi susținute ale echipei medicale pluridisciplinare implicate în managementul cazului”, precizează pentru Bistrițeanul.ro Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Fata provenea dintr-o familie de romi din Sîngeorz-Băi, iar tatăl copilului s-ar fi pregătit să o ia de soție după nașterea bebelușului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *