Alecu, copilul de 9 ani din Botoșani care a suferit o traumă după ce a fost separat de părinți. „Am crezut că veniți să mă luați”

„Când am auzit mașina pe drum și ați oprit, am crezut că veniți să mă luați”, e-a spus Alecu, un copilaș de nouă ani din Botoșani, celor de la Hope and homes for children, care au mers să îl viziteze.

Este efectul fricii, al traumei repetate a unui copil de 9 ani din Botoșani care a fost separat de părinți. După ce și-a pierdut mama, Alecu a fost plasat temporar în grija unui asistent maternal pentru că tatăl lui, Alexandru, trecea printr-o perioadă mai dificilă.

Acum tatăl este mai bine și este din nou alături de fiul lui pentru care luptă cu toate forțele ca să-l țină Acasă.

„Alecu este viața mea. Atât mi-a mai rămas de la soția mea. Când am realizat că i-am pierdut pe amândoi, am luptat să-mi aduc copilul înapoi, lângă mine.”, spune tatăl lui Alecu.

Cei doi le-au povestit celor de la Home and hopes for children despre bucuria de a fi împreună. Doar ei doi. Fiul și tatăl, o familie. Alecu a făcut cu greu față acestor rupturi și chiar dacă acum îl are pe tată aproape, procesul de reintegrare nu s-a încheiat încă.

„Tocmai de aceea, noi îi sprijinim, iar în acest sens, le oferim consiliere și îndrumare; lui Alecu i-am donat un laptop, rechizite, îmbrăcăminte și alte lucruri necesare pentru școală. La sfârșitul vizitei noastre, zâmbetul larg al lui Alecu, alături de tată, ne-a arătat că cel mai bine le este împreună. Acum sunt fericiți”, precizează cei de la organizația nonguvernamentală.

One thought on “Alecu, copilul de 9 ani din Botoșani care a suferit o traumă după ce a fost separat de părinți. „Am crezut că veniți să mă luați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *