FOTO & VIDEO Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Botoșani printr-un ceremonial religios și militar

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită, luni, la Botoșani printr-un ceremonial militar și religios. Evenimentul, organizat de Instituția Prefectului, în colaborare cu Garnizoana Militară, a avut loc în Piața Tricolorului.

Manifestările au debutat cu trecerea în revistă a detașamentului de onoare, după care a fost intonat Imnul Național al României. Șase militari au adus drapelul la catargul de arborare. În cadrul acestui moment solemn, preotul Garnizoanei a oficiat un serviciu religios.

Drapelul a fost salutat de către oficialii ce au luat parte la ceremonie, după care simbolul național a fost ridicat pe catarg pe acordurile Imnului de Stat. Evenimentul s-a încheiat cu mult defilarea detașamentului de onoare, unul dintre cele mai apreciate momente de toți cei prezenți.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr.96 din 20 mai 1998.

Ce semnifică culorile drapelului românesc ?

albastru – vizează seninătatea cerului și gândirea poporului român;

galben – simbolizează prestigiul și bogăția neamului românesc, făcând referire și la câmpurile de grâu care cresc pe meleagurile roditoare ale țării;

roșu – reprezintă sângele strămoșilor noștri care au luptat în bătălii și războaie. Totodată, această culoare se identifică și cu dragostea poporului pentru țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *