Cum a ajuns un elev olimpic să fie dat în judecată înainte de bacalaureat chiar de directoarea liceului la care învăța. Motivul supărării

Silvia Nuțu, directoarea Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava, a dat în judecată elevul de clasa a XII-a pentru că a preluat și distribuit o postare pe Facebook în care aceasta era criticată, relatează televiziunea locală Intermedia Tv, citată de Libertate.ro. I-a chemat în instanță și pe autorul postării inițiale, dar și pe fosta directoare a colegiului. Procesul urmează să înceapă la Tribunalul Suceava.

Mărul discordiei care a dus la chemarea în judecată l-a reprezentat o postare scrisă pe 5 mai pe Facebook de un sucevean, Ovidiu Panciu. În mesajul scris, acesta se adresează fostului director al Colegiului Eminescu, Renato Tronciu, care a murit în timpul pandemiei, dar și elevilor, respectiv părinților, aducând critici actualei conduceri.  Numele directoarei nu este indicat, însă autorul postării o prezintă drept „o «tanti» care mă face să mă gândesc dacă nu cumva ar fi necesar ca atunci când se dau concursurile astea să fie nevoie și de un aviz psihiatric”.

Numirea în funcție a directoarei este catalogată drept „un accident contemporan”, generat de „manevre politice”. Silvia Nuțu este acuzată că duce o politică managerialeă concentrată pe „cultura ambalajului”.  Postarea a fost distribuită pe rețelele de socializare, viralizându-se printre elevi. Ulterior, autorul postării revine cu un comentariu prin care anunță că elevii care au distribuit postarea sa au fost chemați în cabinetul directoarei pentru a da explicații.

Postarea încă se regăsește pe pagina lui Ovidiu Panciu, având 143 de aprecieri și 114 distribuiri.  Elevul, pus să șteargă postarea La o lună distanță, pe 7 iunie, Silvia Nuțu i-a dat în judecată pe Ovidiu Panciu, dar și pe soția fostului director al Colegiului Eminescu, Anca Maria Tronciu, la rându-i fost director al unității de învățământ. Aceasta nu a distribuit postarea care a stârnit supărarea directoarei, însă este suspectată că ar fi furnizat informații autorului postării.

Citeşte întreaga ştire: Cum a ajuns un elev olimpic să fie dat în judecată înainte de bacalaureat chiar de directoarea liceului la care învăța. Motivul supărării?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *