Un elev de nota 10 a făcut zilnic naveta 40 km ca să ajungă la școală

Shutterstock

„Mergeam cu microbuze de 20 de locuri în care eram 40 de persoane”, spune Gabriel Rusu, șeful promoției din acest an al Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, Suceava. Elevul de 19 ani a absolvit cu 10, deși a făcut zilnic naveta câte 40 de kilometri.

Monitorul de Suceava a adus în prim-plan povestea lui Gabriel Rusu, un băiat care a făcut naveta zilnic, vreme de patru ani, peste 40 de kilometri dus – întors, între Ciocănești și Vatra Dornei.

La finalul celor patru ani de liceu, a avut media impecabilă 10, câștigând respectul întregii țări. Gabriel a absolvit profilul de Științe ale Naturii.

„Nu sunt tocilar, eu nu pot reține învățând pe de rost, ci doar logic, pe baza unor asocieri, a unor imagini și a unor rezumate. La clasă eram atent, receptiv, iar acasă lăsam undeva la 20 – 30% pentru aprofundare. Nu am avut niciodată nevoie de meditații, nici acum pentru bacalaureat, având în vedere că cerințele examenului sunt din materia de liceu, nu văd de ce aș avea nevoie”, spune adolescentul, potrivit Monitorul de Suceava.

„Erau cam 40 de minute dus, 40 de minute întors. Plecam la 7.20 dimineața și ajungeam aproape de 15.00. Mai rău a fost în clasele a IX-a și a X-a, când am prins niște autobuze mici, microbuze aglomerate și mie îmi era rău de mașină. Microbuze de 20 de locuri în care eram 40 de persoane”, a povestit Gabriel jurnaliștilor suceveni.

Acum, după ce a absolvit liceul cu 10 și urmează să susțină Bacalaureatul, Gabriel spune că vrea să urmeze cursurile Facultății de Medicină. Deși atât tatăl, cât și fratele lui sunt preoți, adolescentul se pregătește de examenul de admitere la fizică și biologie, de la finalul lunii iulie.

Sursa: a1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *