Veşti bune, se plătesc banii în avans. Cardurile se alimentează săptămâna viitoare

Şeful APIA le reamintește fermierilor faptul că instituția continuă să elibereze adeverințe necesare accesării de credite bancare, pentru beneficiarii care vor să utilizeze mai repede sumele care li se cuvin.

Campania de plăți desfășurată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru subvențiile aferente anului de cerere 2022, se apropie de final. Agenția are obligația să încheie toate plățile până la data de 30 iunie.
Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, în cursul ultimei săptămâni, APIA a efectuat plăți în valoare de aproape 10 milioane de euro.

”În perioada 19 – 23 iunie 2023 am autorizat la plată 9,45 milioane euro, pentru Campania 2022, sumă finanțată din FEGA, FEADR, Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI) și Bugetul Național, pentru un număr de 785 de fermieri și această activitate continuă”, a precizat Pintea.

Totodată, șeful APIA le reamintește fermierilor faptul că instituția continuă să elibereze adeverințe necesare accesării de credite bancare, pentru beneficiarii care vor să utilizeze mai repede sumele care li se cuvin.

”Până în prezent numărul adeverințelor solicitate de fermieri pentru intervențiile finanțate din FEGA a ajuns la 8.535, iar pentru intervențiile finanțate din FEADR au fost înregistrate 6.512 de adeverințe eliberate solicitanților”, a mai subliniat directorul general APIA.

Micii fermieri români vor putea beneficia, la sfârșitul anului, de un nou program de finanțare, prin care să-și poată cumpăra tractoare și utilaje noi pentru a-și lucra terenurile. Programul urmează să fie lansat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), după rectificarea bugetară care va avea loc, cel mai probabil, în luna septembrie.

Suma exactă pe care o vor primi micii fermieri nu este încă decisă, însă programul se va desfășura cel mai probabil printr-o schemă de ajutor de minimis, astfel că nu poate depăși 200.000 euro/beneficiar., potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *