VIDEO Scandal la Botoșani din cauza unui transport ilegal de lemne. Spray lacrimogen folosit de polițiști pentru un bărbat recalcitrant

Un control asupra unui transport ilegal de lemne s-a lăsat cu amenzi, dar și cu un scandal în toată regula. Miercuri, 21 iunie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.8 Flămânzi au oprit pentru control pe drumul județean D.J. 208 H, în comuna Copălău, o autoutilitară, condusă de un tânăr, de 29 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise pe documentele de transport nu corespund cu realitatea faptică.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, totodată fiind dispusă și plata contravalorică a cantității de peste 6 metri cubi de material lemnos, care nu era trecută în documentele de transport, respectiv 5.700 de lei.

„Conducătorul auto era însoțit de un alt bărbat, de 49 de ani, care a încercat să-i împiedice pe polițiști să-și desfășoare activitatea, devenind recalcitrant. Acesta nu a respectat indicațiile repetare ale polițiștilor de a nu interveni în efectuarea verificărilor, motiv pentru care, împotriva sa, a fost folosit spray-ul iritant lacrimogen. Ulterior, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru adresare de injurii și împiedicarea organelor de poliție de a-și îndeplini atribuțiile de serviciu”, spun polițiștii.

La rândul său, bărbatul de 49 de ani a început să-i filmeze pe polițiști acuzându-i că i-au pulverizat spray lacrimogen „fără motiv”. De altfel, el a postat filmarea pe rețelele de socializare, amenințându-i pe oamenii legii că astfel vor vedea „cei de la București” ce fac ei aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *