Memorialul Ipotești, la Salonul de Carte Alma Mater Librorum

Memorialul Ipotești – Centrul Mațional de Studii „Mihai Eminescu” va participa, în perioada 23-24 iunie 2023, la Salonul de Carte Alma Mater Librorum,  organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Inițiat în anul 2014, Salonul de Carte şi-a propus – după cum menționează organizatorii –  să valorizeze cultura comună şi ştiinţifică şi să întărească relaţiile dintre lumea academică şi comunitate. Unicitatea acestui salon, ajuns la cea de a IX-a ediţie, constă și în faptul că este singura manifestare de acest gen organizată şi găzduită de o universitate românească.

Ediția 2023 a Salonului de carte al USV este organizată în contextul aniversării a 60 de ani de învățământ superior sucevean, fiind dedicată Cărţii în biblioteca universitară – tezaur al diversităţii culturale şi ştiinţifice, memorie a spiritualităţii româneşti.

La salon și-au anunțat participarea 50 de edituri, care vor expune în 35 de standuri de carte,  și peste 100 de autori din ţară şi din străinătate (Chişinău, Cernăuţi, Dakar, Senegal, Maroua – Camerun, Paris – Franţa). Manifestările vor avea loc în Atrium-ul corpului E al Universităţii şi în sălile de lectură.

Memorialul Ipotești va prezenta, în data de 23 iunie, începând cu ora 14:45,  aparițiile editoriale din Colecția Ipotești – 2021, 2022;  Revista de Studii Românești „Glose”;  Donația Ursachi la Memorialul Ipotești. Evenimentul, care va avea loc în Atrium, Corp E, USV, va fi moderat de  conf. univ. dr. Ala Sainenco, managerul Memorialului Ipotești și bibliotecar Despina Doina Rotaru, USV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *