Primăria Botoșani construiește un Centru de zi pentru persoane vârstnice. Investiția se ridică la 7,4 milioane lei

foto arhiva

Primăria municipiului Botoșani a depus la finanțare în cadrul Programului Planul Național de Redresare și Reziliență un proiect ce vizează construirea și dotarea unui Centru de zi pentru persoane vârstnice.

Proiectul va consta în construirea și înființarea unui centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice în municipiul Botoșani, unde nu există dezvoltat nici un astfel de serviciu. social. Valoarea totală a investiției se ridică la 7,4 milioane lei

”Investiția propusă reprezintă dorința municipiului Botoșani de a construi un centru de zi pentru bătrâni, având ca misiune crearea unui serviciu esențial pentru persoanele în vârstă, oferindu-le posibilitatea de a socializa, de a fi active și de a primi îngrijiri într-un mediu sigur și adaptat nevoilor lor. Conform analizelor locale numărul persoanelor peste 65 de ani care au nevoie de sprijin depășește 7.900 de potențiali beneficiari, aceștia fără un astfel de centru se află la mila celor din jur și se chinuie să își facă traiul de pe o zi pe alta”, susțin reprezentanții Primăriei Botoșani.

Grupul țintă al proiectului va fi reprezentat de persoane vârstnice beneficiare de asistență socială care au împlinit vârsta de pensionare și care se află în una din următoarele situații: nu are familie sau nu se află în întreținerea unor persoane, nu are locuință și nici nu are posibilitatea de a-și asigura condiții de locuit, nu realizează venituri proprii ori acestea nu sunt suficiente pentru a-și asigura îngrijirea necesară, nu se poate îngriji singură sau necesită îngrijire specializată, se află în imposibilittatea de a-și asigura nevoile socio-medicale datorită bolii pe care o are.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *