FOTO! Cameră specială pentru audierea copiilor abuzați, inaugurată la Botoșani

O cameră specială pentru audierea copiilor abuzați a fost inaugurată, marți, la Botoșani. Această cameră creează premisele unei audieri unice pentru fiecare dintre victimele vulnerabile ale traficului de persoane, pentru că este esențial ca martorii sau victimele violențelor să fie sprijinite prin accesul la o justiție mai prietenoasă, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Nu de puține ori, din păcate, copiii sunt victime ale abuzurilor și chiar a traficanților de persoane. Pentru a combate această problemă a societății, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, în cadrul unui parteneriat, au aplicat pe programul Active Citizens Fund România finanțat de către Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 pentru realizarea unei camere speciale de audiere a victimelor, unde copiii abuzați să poată fi audiați într-un mediu prietenos în care să poată povesti cât mai dezinhibați ceea ce s-a întâmplat. Mulțumiri tuturor celor implicați în proiect și să sperăm că această cameră de audieri va contribui decisiv la reducerea cazurilor de abuz împotriva copiilor.”, a precizat Doina Federovici.

La inaugurarea camerei de audieri au participat reprezentanți guvernamentali și ai societății civile, respectiv Adriana Săftoiu, Claudia Cerasela Bănică, secretar de stat în cadrul Consiliului pentru Combaterea Discriminării și fost reprezentant al CADO, Alexandru Gulei, director executiv al Asociației „Alternative Sociale”, Vasile Gafiuc, președinte Președintele Asociației Institutul Bucovina, reprezentanți ai organelor de anchetă, precum și conducerea DGASPC.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *