FOTO! Record naţional în apropiere de Peștera Polovragi. 25 de tineri din Botoșani au coborât în rapel de pe un pod înalt

Foto ProTV

25 de tineri din Botoșani au stabilit un record naţional, în apropiere de Peștera Polovragi. Au coborât în rapel de pe un pod înalt, o premieră la care turiștii aflați în trecere au asistat cu inima cât un purice.

Unii dintre cei care au realizat recordul sunt copii de 8 – 10 ani care nu au avut nicio emoție.

Tinerii din Botoşani și-au ancorat bine echipamentele și le-au verificat cu mare atenție înainte de a coborî Cheile Oltețului, de la o înălţime de 25 de metri.  Apoi a urmat ceea ce pentru turiștii aflați pe margine a părut imposibil. Curajoșii au coborât în rapel, în timp ce privitorii abia reușeau să se uite în jos, de la acea înălţime.

Turistă„Frumos, au curaj, curajoși tare, ia uite I ce frumoși sunt, nu am mai văzut așa ceva, foarte curajoși.”

Cei 25 de metri au fost coborâţi încet, fără grabă și fără emoții. Este cel mai mare număr de persoane care coboară în tandem, de la această înălţime.

Alex Voicu, participant la record: „A fost o experiență unică în viața mea, nu am mai făcut asta până acum, ieri a fost prima oară când am coborât în rapel.”

Printre participanți au fost și patru frați care au venit aici împreună cu mama lor.

Simona Breșu, participant: „Eun sentiment extraordinar, e cea mai faină chestie pe care am făcut-o în viața mea. Am mai făcut rapel, dar să vezi 25 de oameni coborând în tadem e wow.”

Dan Gabriel Chiriac, inițiatorul recordului: „Deocamdată este o reușită unică și sperăm ca în continuare să vină și alți alpiniști să facem un grup mai mare la un pod și mai mare și să putem să îmbunătățim acest record.”

Membrii acestui grup au bifat mai multe recorduri, ultimul fiind înregistrat duminică la Craiova. Aceștia au stat sub apă cu tuburi de oxigen aproape 9 ore și jumătate, timp în care au jucat cărți şi au citit, potrivit Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *