Șofer de 19 ani din Botoșani, filmat în timp ce oferea mită polițiștilor ca să-l ierte că a circulat cu viteză

Un şofer în vârstă de 19 de ani a fost prins în flagrant, în Botoşani, în timp ce oferea 100 de euro şi 200 de lei poliţiştilor care îl opriseră pentru că depăşise viteza legală, potrivit unui comunicat transmis de  Direcţia Generală Anticorupţie.

Ofiţerii DGA Botoşani au fost sesizaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de către poliţişti din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Botoşani despre faptul că au oprit în trafic un conducător auto care depăşise viteza legală de deplasare, iar aceste le-a oferit o sumă de bani drept mită.

Şoferul, în vârstă de 19 ani, a oferit agenţilor de poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor serviciu pe raza municipiului Botoşani, 100 de euro şi 200 de lei, în scopul de a-i determina pe aceştia să nu aplice măsurile legale în raport cu abaterea constatată,  momentul oferirii banilor fiind înregistrat cu aparatura tip bodycam.

„Ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită”, a precizat DGA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *