Gestul unui preot din Botoșani pentru a-i determina pe copiii din parohie să învețe la școală, dar și să fie mai aproape de Dumnezeu. „Am hotărât să…”

Copiii dintr-o localitate din județul Botoșani sunt recompensați de Biserică pentru rezultatele foarte bune obținute de învățătură. Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Hilișeu- Cloșca oferă celor mai buni copii din clasele de gimnaziu câte un premiu pentru rezultatele obținute la școală.

Scopul acestui demers inițiat de preotul Cătălin Florin Istrate este acela de a-i determina pe copii să meargă la școală, să aibă rezultate bune. Tocmai de aceea, se iau în calcul atât notele, cât și prezența la slujbele de la biserică. Potrivit acestuia, fondurile sunt asigurate de parohie.

„La începutul Postului Nașterii Mântuitorului, am hotărât sa acordăm o „mini bursă” elevilor de gimnaziu din parohia noastră! Astfel, cei mai buni la școală, coroborat cu prezența activă la Sfintele Slujbele vor fi premiați de doua ori pe an cu o sumă de bani (modică), menită a-i determina să se străduiască și mai mult în activitățile lor școlare și bisericești”, spune părintele.

Duminică a avut loc premierea pentru cea de-a doua parte a anului școlar. Câștigătorii sunt: Delia Andreea Zaharia- clasa a V a, Dumitrița-Gabriela Ungureanu- clasa a VII a și Sebastian Eduard Ciociu- clasa a VIII a.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *