FOTO Protest ale membrilor USR în Piața Revoluției din Botoșani. ”Ciolacu, lasă combinațiile penale și taie pensiile speciale!”

Zeci de membri ai Uniunii Salvați România (USR) Botoșani au participat, joi, la un protest în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, pentru a solicita noului Guvern, condus de liderul PSD Marcel Ciolacu, să taie pensiile speciale.

”Ciolacu, lasă combinațiile penale și taie pensiile speciale!”, a fost principala revendicare a membrilor USR.

USR Botoșani a mai cerut și aducerea României pe cursul firesc de dezvoltare, cu ajutorul implicit al fondurilor europene ce sunt acum pe punctul de a fi pierdute. PNRR-ul, ce ar trebui să aducă mult-așteptata Autostradă a Moldovei, spitale la standarde europene și școli moderne, este pe punctul de a fi suspendat, fără ca sumele să mai poată fi atrase de România, iar motivul este refuzul guvernanților PSD și PNL de a respecta jaloanele stabilite cu Uniunea Europeană.

”Profităm de acest moment, al învestirii noului guvern, pentru a atrage atenția, din nou, asupra necesității eliminării pensiilor speciale! Cerem noului guvern să nu mai mimeze acțiunea, ci să treacă la treabă, așa cum nefireasca alianță nu a făcut până acum.

Domnul ex-prim-ministru Ciucă a anunțat reforma pensiilor speciale, dar nu a făcut lucrul acesta. Oare din cauză că el și soția lui sunt beneficiari ai acestor pensii și au încasat anul trecut aproape 3 miliarde de lei vechi?!

Domnul nou-premier Ciolacu, omul care nu a avut un serviciu până la 38 ani, s-a angajat să ducă la capăt aceasta misiune, pentru a nu rata banii prin PNRR. Până acum, această alianță a reușit cu brio să rateze aderarea la Schengen, a dus inflația și prețurile până la cer, a scos oamenii în stradă pentru că nu pot trăi decent cu salariile mici.”, a declarat Marcel Gheorghiță, președintele USR al filialei Municipiului Botoșani, cu ocazia protestului.

Consilier local al USR, acesta a ținut să reamintească faptul că senatorii și deputații USR au demisionat, în mandatul trecut, înainte de finalizarea mandatului, tocmai pentru a nu beneficia de aceste pensii speciale.

O femeie și-a uitat poșeta pe o tarabă din Piața Centrală din Botoșani. Ce reacție a avut comerciantul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *