FOTO! 70 de pompieri voluntari și privați au participat la etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Cine sunt câștigătorii!

70 de pompieri voluntari și privați din județul Botoșani au participat, astăzi, la faza județeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, concursul s-a desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani.

La start s-au aliniat echipaje formate din membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Trușești, Bucecea, Ibănești, Dersca, Văculești, Mihăileni și Sulița, dar și patru echipaje aparținând Serviciilor Private pentru Situații de Urgență ale Botoșani S.C. Bel Rom 8 S.R.L. S.C. Artsana SRL, S.C. Modern Calor SRL și Sala Polivalentă.
Concurenții au avut de trecut trei probe practice, respectiv „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ștafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”, toate contracronometru.
În urma desfăşurării competiţiei, locul I a fost obţinut de echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ibănești. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul SVSU Bucecea. Locul treia a fost câștigat de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Trușești.

Cupa „Fair Play” a fost adjudecată de SPSU Artsana. În calitate de câştigători ai etapei judeţene, pompierii voluntari din Ibănești vor reprezenta judeţul Botoşani la faza interjudeţeană a concursului, care se va desfăşura la Vaslui, în luna iulie.

Prin desfășurarea acestor competiții se urmărește dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență, precum și evaluarea nivelului de pregătire a capacității de intervenție a serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Pompierii voluntari sunt permanent alături de cetățenii comunităților de care aparțin. Anul trecut, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au participat la un număr de 692 de intervenții, dintre care 426 de intervenţii în cooperare cu structurile profesioniste, iar la 266 de intervenţii au acţionat singure. Din cele 692 intervenții: 574 de incendii, patru salvări de animale, 47 misiuni de transport apă menajeră, nouă cazuri de asistență medical și 58 alte situații de urgență, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *