Medic pediatru de la Spitalul Județean ”Mavromati”: Sunt copii care vin în Urgențe, de la starea de ebrietate, respectiv stadiul euforic, până la stadiul de comă alcoolică

Consumul de alcool în rândul minorilor a existat și o să existe și în continuare, a declarat Cătălin Mihailuc, medic la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Secției Pediatrie a Spitalului Județean ”Mavromati”.

Acesta a precizat că lunar ajung la spital minori intoxicați cu alcool, însă la nivelul județului acest lucru nu reprezintă un fenomen.

Ne confruntăm în Compartimentul de Primiri Urgențe cu excesul de consum de alcool, copii care vin de la starea de ebrietate, respectiv stadiul euforic până la stadiul de comă. Din fericire, în ultima perioadă acest consum, nu neapărat că s-a diminuat, însă luăm în calcul doar persoanele care ajung la UPU, pentru că mai sunt care beau acasa. Bea și tata, bea și mama și este o stare normală. Media este de 4-5 cazuri pe lună, însă nu este un fenomen de masă. Se întâmplă în adolescență. (…) Noi nu facem în urgențe educație anti consum de alcool, noi tratăm pur și simplu urgența. Mai departe rămâne în sarcina psihologilor, a colegilor de la psihiatrie. Consumul de alcool la tineri a existat, există și cu siguranță o să existe în cntinuare”,a decarat medicul Cătălin Mihailuc.

Cel mai mică vârstă cu privire la intoxicația cu alcool de la CPU Botoșani a fost de 12 ani.

O singură dată am întâlnit o domnișoară care a venit și marți și vineri la urgențe și de fiecare dată era sub influența alcoolului. Țin minte că marți a venit mai rău, era la stadiul de comă, iar vineri a venit într-un stadiu euforic și puteam să discut cu ea, însă mi-a spus că a băut mai mult decât prima dată, vreo 200 de votca și vreo 2 sau 4 beri”, a mai spus medicul botoșănean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *