FOTO Poate tăia un copac în câteva zeci de secunde. A fost stabilit cel mai rapid drujbar din Botoșani

Direcția Silvică a organizat. la sfârșitul săptămânii trecute, concursul rezervat celor mai rapizi mânuitori de drujbe din județul Botoșani. Întrecerea intitulată „Cel mai bun fasonator 2023”, a reunit la start 27 de angajați ai Direcției Silvice Botoșani, care lucrează ca fasonatori mecanici la ocoalele silvice din subordine.

Concursul, care este deja o tradiție pentru Regia Națională a Pădurilor- Romsilva, s-a organizat pe raza ocolului silvic Trușești, în Cantonul silvic Coștiugeni, iar probele sale au fost doborârea arborelui la punct fix, curățatul de craci, schimbarea lanțului, tăierea combinată și tăierea de precizie, probe care se desfășoară și in cadrul concursurilor internaționale de profil.

Juriul a fost format din ingineri silvici din Botoșani, iar regulile concursului au fost cele existente în întrecerile internaționale.

Primele trei locuri in cadrul concursului au fost ocupate de:

  • Locul I – Iacob Dumitru Gabriel din cadrul OS Botosani,
  • Locul II – Ursuleanu Valeriu din cadrul OS Dorohoi
  • Locul III – Miraute Avornicesei Dinu din cadrul OS Darabani.

Câștigătorii și participanții au fost premiați de organizatori și sponsorul competiției, societatea comercială Tehnoactiv SRL cu accesorii specifice meseriei. La eveniment a luat parte și directorul instituției, Marius Havriș.

Câștigatorul locului I va participa la faza națională a concursului organizata în luna iunie în județul Bacău, de către Direcția Silvică Bacău.

One thought on “FOTO Poate tăia un copac în câteva zeci de secunde. A fost stabilit cel mai rapid drujbar din Botoșani

  1. Cred ca nu au participat șefii Ocoalelor Silvice, ăștia pot sa taie o întreaga pădure în câteva zeci de secunde. Băieții ăștia cu drujbele sunt amatori… Și când te gândești ca un copac are nevoie de zeci de ani ca să fie distrus în câteva minute, te apuca scârba de astfel de ” concursuri”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *