Tinerii de peste 30 de ani pot primi ajutoare până la 100.000 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Tinerii de peste 30 de ani pot primi ajutoare până la 100.000 de euro. Prin aceste finanțări, antreprenorii vor putea obține fonduri nerambursabile, în anumite condiții, pentru a-și deschide întreprinderi sociale. Ele vor fi accesate în prealabil de o serie de organizații sau instituții, care vor derula proiecte mari și care vor selecta antreprenori aspiranți în aceste proiecte, potrivit startupcafe.ro.

Antreprenorii aspiranți vor putea obține granturi pentru a înființa întreprinderi sociale, în orașe din aproape toată România, printr-o nouă linie de finanțare pentru care a fost publicat în consultare proiectul de ghid al solicitantului, în cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, susținut din fonduri europene.

Timp de un an, oamenii vor trece prin cursuri de antreprenoriat și vor fi învățați să-și facă planuri de afaceri. Abia apoi, câțiva dintre cursanți vor fi selectați și vor primi granturile de maximum 100.000 de euro, pe lângă care și ei vor trebui să asigure măcar 10% cofinanțare.

De asemenea, antreprenorii sociali vor trebui să angajeze cel puțin 4 persoane în întreprinderile sociale și vor avea șanse mai mari la finanțare acele firme sociale care vor angaja cât mai mulți salariați.

MIPE crede că vor fi sprijinite astfel 720 întreprinderi sociale și se vor crea 3064 noi locuri de muncă.

Ulterior, MIPE va face ghidul final și va deschide apelul de proiecte pentru organizațiile care vor derula proiectele mari. Pe urmă, vor fi selectate proiectele câștigătoare și abia apoi organizațiile care le vor derula vor recruta antreprenorii aspiranți, să-i includă în cursuri, pentru ca în final să le dea și subvențiile de max. 100.000 EUR celor pe care îi vor selecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *