O nouă comună din Botoșani își construiește propria rețea de apă și canalizare. Banii provin de la bugetul de stat

O nouă comună din județul Botoșani își construiește propria rețea de apă și canalizare, cu banii care provin de la bugetul de stat. Este vorba de comuna Hilișeu Horia, care a beneficiat de o finanțare de 20 de milioane de lei prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru a face “rețea publică de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate menajere și stație de epurare”.

Primăria din Hilișeu Horia a lansat licitația pentru desemnarea proiectantului și a constructorului. Durata estimată de prestare a serviciilor este de maxim o lună pentru realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. Asistența tehnică din partea proiectantului se prestează pe toată durata de execuție a contractului, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Principalul obiectiv urmărit de investiţia propusă este asigurarea securității sanitare a locuitorilor și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru creșterea nivelului de dotare edilitară pentru cetățenii din localitățile Hilișeu-Horia, Hilișeu-Crișan, Iezer, Comuna Hilișeu-Horia, județul Botoșani. Înființarea sistemului de distribuție apă potabilă este justificată de perspectiva asigurării necesarului de apă potabilă pentru locuitorii din Comuna Hilișeu-Horia, cât și de faptul că în present aceștia își asigură apa pentru igiena și consumul zilnic din fântâni și puțuri de mica adâncime, fapt care contravine cerinței esențiale de calitate în construcții privind igiena, sănătatea și mediul înconjurător. De asemenea, condiția esențială privind securitatea la incendiu nu este asigurată, intervenția în caz de incendiu a personalului I.S.U. Botoșani fiind dificilă, întrucât sursele de apă sunt practice inexistente, astfel timpii de intervenție fiind peste cei normali”, susțin reprezentanții Primăriei Hilișeu Horia.

Valoarea estimată a serviciilor și lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Rețea publică de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate menajere și stație de epurare în comuna Hilișeu-Horia, județul Botoșani” este de 20.083.066,59 lei fără TVA.

Un fost primar din Botoșani, acuzat de delapidare. A fost trimis în judecată de procurori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *