Doi dorohoieni vor reprezenta Armata României la concursul rezerviștilor din toate statele membre NATO, în Germania

Pentru prima dată, doi dorohoieni vor reprezenta Armata României la concursul organizat de Confederația Interaliată a Ofițerilor în Rezervă CIOR-NATO la care se întrec rezerviștii din toate statele membre NATO în Germania la Bruchsal la finele lunii iunie 2023. Este vorba despre Iulian Nicolae Urîtu, militar rezervist la UM014070 Piatra Neamț și Lucian Seftiuc, militar rezervist la UM01251 Botoșani, scrie dorohoinews.ro.

Două echipe vor participa pentru prima dată în Germania la un concurs de tragere și aruncare a grenadei organizat de Asociația Rezerviștilor din landul Wurtenberg cu sprijinul Ministerului Apărării din Germania și se vor întrece în probe de tragere cu pistolul, pușca de asalt, mitraliera și aruncarea cu grenada la țintă

Selecția celor mai buni 10 rezerviști a avut loc la nivel național din întregul corp al rezerviștilor voluntari. Programul lor de pregătire este desfășurat de Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, membră a Confederației Internaționale a Ofițerilor în Rezervă CIOR-NATO.                                                                                                              Pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, Ministerul Apărării Naționale a scos la concurs un număr de 2187 de locuri disponibile la nivel național, de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați.

Etapa de înscriere se desfășoară în perioada 22 mai – 30 iunie 2023.

Toți cei interesați să devină rezerviști voluntari sunt rugați să se adreseze Biroului informare recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *