Memorial de șah aflat la ediția a II-a, organizat la Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani

Pe 7 iunie, la Colegiul Național “A. T. Laurian”, Botoșani, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului de șah dedicat celui ce a fost Mihai Diaconu, profesorul care și-a dedicat întreaga viață pregătirii tinerilor talente în minunatul sport al minții. La competiție au participat numeroși șahiști de la Colegiul  Național  ”A.T. Laurian” Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Liceul ,,Ștefan D Luchian” Ștefănești (coordonator fiind profesoara Raluca Vaipan), Liceul ,,Demostene Botez” Trușești și Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani.

Concursul s-a dovedit a fi un adevărat festival șahist în care participanții și-au dovedit măiestria pe celebra tablă în alb-negru. Câștigătorii au primit din partea organizatorilor diplome, tricouri personalizate și materiale sportive. La Memorial au participat și directorii Ioan Onofrei și Mihaela Prăjinariu, dar și profesorii Coca Dorica, Silvia Diaconu, Mihaiela Tunea și Cristina Breșug.

“Am participat cu mare drag la a doua ediție a memorialului „Mihai Diaconu”. Când mintea vrea să facă și ea sport! Nu vi se pare că tabla de șah este un câmp de luptă? În cazul în care regina, turnurile, nebunii și pionul, împreună, încearcă să ia regele spre victorie. Jocul de șah ar putea fi de fapt la fel de complicat ca un război real, deoarece o mișcare greșită este suficientă ca să fiți destinat să pierdeți. A rămâne calm și încrezător este calea spre victorie! A câștiga cu grație este o trăsătură importantă de caracter pe care șahul o poate forma.” a declarat Cristina Breșug.

,,Concursul s-a dovedit a fi un adevărat festival șahist în care participanții și-au dovedit măiestria pe tabla de șah. Felicitări tuturor participanților la competiție!”, este mesajul Silviei Diaconu, în timp ce Elena Alecsa a explicat că ,, Ediția a doua a Memorialului a fost făcută din inimă pentru un suflet deosebit plecat la ceruri.“

”Suntem interesați să găzduim astfel de evenimente și aș aminti simultanul de șah susținut de marele maestru Lungu, cu puțin timp în urmă, și ținem chiar să participăm pentru a trăi o experiență cât mai autentică și a ne arăta prețuirea pentru cei care practică sporturile minții. Avem, prin proiectele realizate în Laurian, în anii anteriori, tot ce este necesar pentru organizarea unor asemenea competiții și dorim să punem în valoare baza noastră șahistică în folosul elevilor din comunitatea botoșăneană”, a concluzionat și directorul colegiului, profesorul Ioan Onofrei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *