O angajată a Spitalului Județean acuză comportamentul de maidan al protestatarilor: Oricând poți vorbi și cu pacienții la fel

O angajată a Spitalului Județean Botoșani acuză comportamentul de maidan al protestatarilor, care au cerut, vineri, demisia managerului Doina Caba. Potrivit acesteia, cei care au jignit-o pe șefa unității spitalicești cu apelative de genul „javră ordinară” sunt tot acei angajați care în urmă cu câteva luni „se rugau să nu li se înceteze contractele individuale de muncă pe durata determinată încheiate pe starea de alertă”.

Doamna manager a incercat si chiar a gasit solutii sa ii distribuie pe toti pe sectii unde erau posturi vacante, pentru a le asigura acestor oameni siguranta si lipsa grijii pentru ziua de maine. In schimb, acesti oameni au tinut sa o „felicite” pe doamna manager cu ocazia zilei de nastere, cu un comportament si cuvinte care nu sunt demne de un salariat care lucreaza intr o unitate spitaliceasca. Sa vii in fața unui om, la aniversarea zilei de nastere cu coroana si cruce, sa adresezi unui om care a facut tot ce i a stat in putinta pentru a te mentine in cadrul unitatii atunci cand putea sa nu o intereseze, cuvinte de genul „javra ordinara”, asta denota ca tu nu esti om, ca tu oricand poti vorbi si cu pacientii la fel, daca nu o faci deja si ca cel mai probabil nu ai meritat sa fii ajutat”, spune angajata Spitalului Județean.

Femeia condamnă modul în care aceștia au ales să-și exprime nemulțumirile.

Nu va interzice nimeni sa protestati daca voi considerati ca trebuie sa va cereti drepturile si eu protestez daca este cazul, insa faceti-o asa cum se face, elegant si cu bun simt, nu ca pe maidan. Ne consideram totusi civilizati… se vede ca doar ne consideram….”, mai spune femeia.

Managerul Doina Caba și-a dat demisia chiar de ziua sa de naștere în urma protestului spontan de vineri de la Spitalul Județean. Anunțul cu privire la demisia sa a fost primit cu aplauze de cei peste 300 de angajați ai unității spitalicești care și-au arătat nemulțumirea față de tăiaerea sporurilor salariale. Decizia de reducere la minim a sporurilor pentru condiții deosebite de muncă a salariaților a fost luată  joi, în Comitetul Director.

6 thoughts on “O angajată a Spitalului Județean acuză comportamentul de maidan al protestatarilor: Oricând poți vorbi și cu pacienții la fel

  1. Care protest spontan?!
    A fost orchestrat de pe U.P.U. Au ajuns toți cei care erau liberi în același timp la serviciu. Apoi, tot de pe U.P.U., se rugau sa nu-și dea demisia. ĂȘTIA ne tratează și ne alină suferințele?! Ca să nu mai vorbim că au fost angajați toți, de la fabricile particulare de diplome, oameni care nu au habar de profesie. Bine! Se vor califica la locul de muncă, dar ce-au vrut cu protestul ăsta?!
    Simplu. Am 100 lei. 30 lei pot fi sporuri. Dacă eu angajez zeci de persoane numai pe secții cu sporuri de 75-85% cum voi păstra echilibrul dat prin lege?!
    Două soluții: reduci sporurile sau disponibilizezi personal. Cine identifică o a treia posibilitate are șanse reale la Nobelul pentru economie.
    În condițiile de mai sus eu, dacă aș fi manager, aș păstra sporurile. Aș evalua personalul și aș da afară 120 de persoane – atâți câți au fost angajați după pandemie.
    Și, suplimentar, aș delega un medic din U.P.U. să conducă instituția cu o singură atenționare: încadrarea în dispozițiile legale sau dispariția din sistem.
    Și uite așa s-ar face curățenie.
    Medicii – cu actul medical.
    Managerul – cu actul de conducere al instituției.

  2. Da, s-a umplut spitalul de ciudati care nu sunt in stare de nimic…..pe la cardiologie este o moaca cu gura mare care urla pe holuri ca u de-i masca?….se vede ca au dus-o bine idiotii in pandemie cu sporuri de 100% si ei tajau frunze la caini. Afara 50% din ciudatii astia fara carte si va incadrati in cheltuieli

  3. vouă nu va este rușine salarii de 15.000 lei spagi și tot mai vreți bani sunteți ca la justiție …i noi la poliția locală suntem plătiți prost..

    1. Ce faceti voi la politia locala? Nu ti-e rusine sa comentezi? E greu tare sa va plimbati pe Unirii si Parcul Eminescu Zi de Zi este?

  4. Asta este tot „pe surse”? Care este stirea aici?

    Cine ia 15.000? Numai nestiutori pe aici, acolo la protest au fost cadre medicale care au ultimul grad si iau mai putin decat altele incadrate in ultimii ani. Sporurile trebuie diferentiate, nu toti lucreaza in acelasi conditii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *