Muncă la negru în construcții și alimentație publică. Inspectorii de muncă botoșăneni au dat amenzi de 200.000 lei

santier, constructie bloc, stiri, botosani, muncitori constructiiInspectorii de muncă botoșăneni au derulat un control în luna mai în construcții și comerț pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, în condtrucții s-au identificat la muncă 8 persoane pentru care nu s-a încheiat contract individual de muncă și s-au aplicat sancțiuni în sumă totală de 160.000 lei.

De asemenea, s-au mai identificat două cazuri de muncă nedeclarată la angajatori care desfășoară activitate de alimentație publică și s-au aplicat sancțiuni în sumă de 40.000 lei.

În toate cazurile prezentate mai sus, s-au dispus măsuri de intrare în legalitate, iar angajatorii le-au dus la îndeplinire încheind contracte individuale de muncă pentru toate persoanele identificate la muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *