TOP 3 moduri de a te relaxa acasă după o zi lungă: oferă-ţi un moment de linişte

Zi de zi, o mulţime de lucruri pot deveni factori de stres în viaţa noastră. Un examen important, prea multe activităţi la muncă, griji legate de cei dragi, astfel de lucruri sunt absolut normale în viaţa fiecăruia, însă este important să le facem mereu fata cu brio. Ce înseamnă a face faţă cu brio? Înseamnă să nu lăsăm stresul să ne afecteze viaţa de zi cu zi şi să învăţăm să ne relaxăm

Dacă îţi doreşti să te relaxezi după o zi lungă şi să scapi de stres, iată TOP 3 moduri simple prin poţi să alungi stresul:

Lectura

Lectura este o modalitate excelentă de a te relaxa, în special după o zi lungă la birou, atunci când ai nevoie de linişte. Dacă nu ştii sigur ce cărţi să alegi pentru un moment de relaxare, cea mai bună soluţie este să răsfoieşti mai multe titluri într-o librărie. Poţi opta pentru romane clasice, biografii, thrillere sau cărţi pline de suspans, dar şi pentru titluri de self-help sau cărţi care să te ajute să înveţi skill-uri noi.

Avantajul lecturii este că nu este deloc costisitoare, în special dacă alegi site-uri cu cărţi la reducere sau vizitezi des anticariatele. Mai mult, aceasta îţi poate oferi un moment de linişte, la tine acasă.

Îţi poţi crea un mic colţişor de citit, unde să te relaxezi seara, pe un fotoliu comod sau pe canapea. Lumina este şi ea foarte importantă, deoarece nu vrei să îţi forţezi ochii. O lustră LED poate fi o super opţiune dacă vrei să ai lumina de calitate şi un consum redus de energie. Dacă vrei să creezi o atmosferă perfectă pentru relaxare, alege o lustră LED cu intensitate reglabilă şi telecomanda. În plus, pentru a controla lustrele LED mai uşor poţi alege prize modulare.

Nu doar lustrele LED sunt o super alegere pentru o lumină plăcută atunci când citeşti, ci şi lampadarele.

Podcast-ul sau muzica preferată

Dacă vrei să îţi odihneşti ochii după o zi lungă, însă vrei totuşi să te bucuri de o activitate plăcută, atunci poţi să te bucuri de un podcast sau de muzică preferată. Poţi face asta cu ajutorul unui smart TV, al telefonului sau al boxei smart.

Pe YouTube, dar şi pe platformele de streaming, găseşti podcast-uri cu teme diverse, de la interviuri cu celebrităţi şi până la episoade de True Crime. Foarte multe podcast-uri oferă conţinut educativ în prezent şi abordează teme de actualitate precum dezvoltarea personală, educaţia financiară sau sănătatea mintală.

În cazul în care simţi că nu ai răbdare să asculţi un interviu, un podcast sau o emisiune, poţi opta pentru muzica preferată. Este o super idee să îţi pregăteşti câteva playlist-uri cu melodii care îţi dau o stare de bine şi te relaxează atunci când ai avut o zi obositoare. Atunci când ai mai multe variante de playlist-uri, vei putea să le schimbi de la o zi la alta sau de la o săptămână la alta pentru a nu te plictisi de ele.

Yoga sau Pilates

Mişcarea este o metodă minunată de a te relaxa, însă după o zi foarte obositoare nu este o idee bună să te epuizezi făcând sport. De aceea, poţi alege tipuri de mişcare ce pun accent pe respiraţie, pe o postură corectă a corpului şi pe relaxare. Yoga şi Pilates sunt două alegeri excelente. În majoritatea sălilor de fitness din ţară vei găsi clase de Yoga şi Pilates dacă îţi doreşti să participi la o sesiune ghidată de un instructor. De asemenea, pe YouTube găseşti sute de clipuri înregistrate de instructori dacă îţi doreşti să faci mişcare acasă.

Nu îţi forţa niciodată corpul atunci când faci mişcare acasă şi nu uita să ceri acordul medicului înainte de a începe orice antrenament nou.

Inspiră-te din ideile de mai sus pentru a-ţi acorda un moment de relaxare după o zi grea şi pentru a-ţi odihni mintea şi corpul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *