Închisoare pe viață! Un bărbat din Botoșani va sta tot restul vieții după gratii. Faptele sale, extrem de grave

Un bărbat din județul Botoșani va sta tot restul vieții după gratii pentru o faptă extrem de gravă. Acesta a fost condamnat, miercuri, definitiv, la închisoare pe viață pentru omor calificat, tentativă de omor, rele tratamente aplicate minorilor și violare de domiciliu.

În luna februarie a anului trecut, botoșăneanul a intrat fără drept în curtea fostei soții, pe care a înjunghiat-o mortal. Ulterior, acesta și-a atacat cu cuțitul și fosta soacră și fosta cumnată și i-a agresat pe copii.

Petru Marian, acum în vârstă de 46 de ani, a comis crima de Ziua îndrăgostiților, atunci când i-a aplicat 25 de lovituri de cuțit soției sale care locuia în satul Horlăceni din comuna Șendriceni.

După ce a comis fapta, bărbatul a plecat de acasă și a încercat să se ascundă într-o pădure de la marginea localității, însă a fost prins în scurt timp de polițiști și jandarmi, care s-au mobilizat pentru căutarea acestuia. Asupra sa a fost găsit și cuțitul cu care a comis crima.

Primele informații despre crimă

Polițiștii din Botoșani au fost sesizați, pe 14 februarie 2022, de către o femeie, din comuna Șendriceni, cu privire la faptul că un bărbat, având asupra sa un cuțit, a părăsit locuința vecină, în fugă.  Din primele verificări, s-a stabilit faptul că este vorba despre un bărbat, de 45 de ani, din comuna Lozna, care s-a deplasat la locuința fostei sale soții, de 44 de ani, pe care ar fi înjunghiat-o, cadrele medicale ajunse la fața locului declarând decesul.

În aceeași locuință, se mai aflau mama femeii, în vârstă de 60 de ani și sora acesteia, în vârstă de 38 de ani, care au fost preluate de ambulanță, prezentând și acestea plăgi înjunghiate. Bărbatul bănuit de comiterea faptei a părăsit zona până la sosirea echipajelor de poliție. În urma activităților specifice desfășurate de polițiști și jandarmi, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost depistat și se afla în custodia polițiștilor. Cercetările sunt preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani,  sub aspectul comiterii infracțiunilor de omor calificat și tentativă de omor.

Solutia pe scurt:

Respinge cererea de repunere în termenul de apel formulată de inculpatul apelant Marian Petru, ca neîntemeiată. În baza art. 421 pct. 1 lit. a Cod de procedură penală, respinge apelul declarat de inculpatul Marian Petru împotriva sentinţei penale nr. 176 din data de 14.10.2022 pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 825/40/2022, ca tardiv. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă inculpatul să plătească statului suma de 150 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare din calea de atac. În baza art.275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu – av. Vasiloschi Mihai, în cuantum de 942 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondul MJ în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată, astăzi, 07.06.2023, prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

Ea este femeia din Botoșani ucisă de fostul soț de Ziua Îndrăgostiților. Calvarul trăit de aceasta

 

FOTO Criminalul de la Șendriceni ajunge după gratii. Decizie a judecătorilor în cazul bărbatului care și-a ucis soția de Ziua îndrăgostiților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *