La asta nu s-au așteptat! Preţ uriaş pentru nişte flori plătit de doi tineri din Botoşani

Doi adolescenţi din municipiul Botoşani au fost nevoiţi să plătească un preţ uriaş pentru nişte flori pe care le-au rupt de pe spaţiul public. Cei doi tineri, ambii de 17 ani, au fost suprinşi, marţi seară, de poliţiştii locali din Botoşani în timp ce rupeau flori din faţa Casei Cărţii.

„O patrulă din cadrul Serviciului Ordine, Liniște Publică și Pază Bunuri, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost direcționată pe strada Calea Națională nr. 101, în fața Casei Cărții, de către polițistul local din Dispecerat, întrucât a surprins pe camerele video două persoane de sex masculin care rupeau flori din aranjamentele amplasate pe domeniul public”, precizează Poliţia Locală.

Tinerii, o fată şi un băiat, au fost sancţionaţi contravențional conform Hotărârii Consiliului Local nr. 355/2011 cu amendă, pentru „dezrădăcinarea fără drept a florilor plantate pe domeniul public”.

Fiecare dintre ei a primit câte o amendă de 400 lei. Dacă vor achita amenda în termen de 15 zile, aceştia vor putea plăti doar câte 200 de lei fiecare.

Un caz similar înregistrat luna trecută

Un botoșănean a plătit 800 de lei pentru 15 fire de lalele. Bărbatul a fost prins de polițiștii locali în timp ce rupea florile de pe domeniul public, iar aceștia l-au sancționat.

În dimineața zilei de 01 mai, patrula mobilă din cadrul Serviciului Ordine, Liniște Publică și Pază Bunuri, a surprins pe Bdul Mihai Eminescu bărbatul în timp ce rupea flori (15 lalele) de pe domeniul public.

“Tot amâna nunta pentru că voia să-şi facă o căsuţă. O iubea foarte mult”. Tânăra din Botoșani și iubitul ei au murit în drum spre casă. Veniseră în România în concediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *