100 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele trei zile: 60 de persoane care aveau probleme medicale, transportate la spital

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 1 – 5 iunie, pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Aceștia au avut, în total, 100 de misiuni, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Pompierii au acționat pentru stingerea a două incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 60 de persoane care aveau probleme medicale, salvarea unui animal, dar și în 12 alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, asigurara măsuri de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul unor manifestări cu public numeros sau a aterizării/decolării elicopterului SMURD).

La acestea, se adaugă zece acțiuni de verificare a respectării normelor de prevenire a incendiilor pe secția ATI, la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani și 15 misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Cele două incendii s-au înregistrat pe raza localităților Botoșani și Hudești. Cauza probabilă a acestor evenimente a fost scurtcircuit.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate, precizează sursa citată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com