FOTO Centru de permanență modern inaugurat la Vorona. Ce zone din județ va deservi

Reabilitarea sistemului de sănătate din mediul rural reprezintă o prioritate pentru administrația PSD. În timp ce în multe zone centrele de permanență au fost restructurate, la Vorona s-a deschis un nou Centru care va deservi 10.000 de locuitori din regiunea de sud-vest a județului, Vorona – Corni.

În urma demersurilor făcute de domnul primar social-democrat Aurel Ștefan și susținute de echipa PSD Botoșani, Centrul de Permanență Vorona a fost înființat într-un timp record, în mai puțin de trei luni.

„Și oamenii din mediul rural au nevoie de asistență medicală primară de calitate, iar locuitorii comunelor Vorona și Corni vor putea beneficia, grație deschiderii Centrului de Permanență, de servicii la standardele timpurilor actuale. Prin acest proiect, domnul primar Aurel Ștefan și cadrele medicale au găsit cea mai bună cale de a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor. Astfel, autoritatea locală a modernizat dispensarul medical și cabinetul stomatologic, iar doamna doctor Nicoleta Ungureanu a mobilizat cadrele medicale din zona pentru a asigura serviciile medicale în cadrul noului Centru de Permanență. Nouă, colegilor domnului primar, ne-a revenit sarcina de a ușura parcursul birocratic de înființare a Centrului. Lucrând în echipă și beneficiind de sprijinul domnului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, am reușit ca în numai două luni și jumătate să finalizăm cu succes acest proiect important pentru locuitorii comunelor Vorona și Corni”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani și al Consiliului Județean.

Efortul bugetar pentru modernizarea clădirii în care funcționează noul Centru de Permanență se ridică la peste două milioane de lei. „Cred cu tărie în proiectele care pot aduce un plus comunității și de aceea am luptat pentru deschiderea Centrului de Permanență Vorona. Am creat o structură adaptată la vremurile în care trăim, astfel încât locuitorii să poată beneficia de cele mai bune servicii medicale”, a declarat primarul Aurel Ștefan, acesta fiind completat de medicul Nicoleta-Luiza Ungureanu, care a ținut să precizeze că a „întâlnit de la început o foarte mare deschidere din partea domnului primar și a întregii echipe pentru a face ceva nou în folosul întregii comunități”. Prin grija medicului Nicoleta-Luiza Ungureanu modernizarea Centrului de Permanență Vorona va continua. Coordonatorul Centrului a depus pe PNRR, pe axele destinate medicilor de familie, un proiect de dotare cu aparatură medicală, în valoare de 35 de mii de euro.

În Centrul de Permanență Vorona vor efectua gărzi șapte medici de familie și opt asistenți medicali. Serviciile medicale pe care aceștia le vor presta locuitorilor comunelor arondate sunt gratuite, finanțarea fiind asigurată, prin contract, de Casa de Asigurări de Sănătate. Aici sunt asigurate servicii medicale pentru cazurile mai puțin grave, degrevându-se Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani de pacienții care pot fi tratați în ambulatoriu.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *