Peste 27.000 de botoșăneni au depus cereri pentru subvențiile pe pământ

Peste 27.000 de botoșăneni au depus cereri pentru subvențiile pe pământ, potrivit unui comunicat al APIA Botoșani. Instituția a finalizat în data de 31 mai 2023 primirea, fără penalități, a cererilor de plată aferente  intervențiilor în sectorul vegetal și zootehnic finanțate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat  și a intervenţiilor specifice dezvoltării rurale delegate. Și în acest an marcat de schimbarea modului de abordare a asigurării finanțării,  reguli noi, condiții de eligibilitate adaptate noilor cerințe impuse de PAC, solicitanții de sprijin financiar au manifestat un interes sporit față de intervențiile și schemele de plăți care beneficiază de fonduri alocate prin PNS 2023- 2027.

Astfel, un număr de 27.699 solicitanți au depus cereri de plată pentru o suprafață  de 292.829,88 ha, reprezentând un procent de 101,03% față de suprafața  anului 2022, ceea ce reprezintă garanția desfășurării unei activități agricole conforme cu standardele promovate de Comisia Europeană.

In cele 17 campanii derulate până acum suprafața înscrisă la finanțare a crescut de la 265.252,49 ha (în 2007) la  292.829,88 ha (în 2023), cu efecte vizibile în creșterea productivității, modernizarea tehnicii de lucru și îmbunătățirea actului de management prin creșterea atractivității domeniului agricol.

Obiectivul instituției de a contribui la dezvoltarea continuă a activității agricole din județ a fost înțeles de utilizatorii de terenuri agricole și crescătorii de animale care și-au dat interesul să completeze și să depună în termen cererile de plată, asigurându-i de întregul sprijin și colaborarea funcționarilor noștri și pe parcursul următoarelor etape de verificare administrativă.

APIA Botoșani va continua să primească pana în data de 9 iunie cereri de sprijin pentru care se va calcula un procent de penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de intârziere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *