Se dau bani de la stat! Ce categorie de români va putea primi 1000 de lei în această vară

Se dau bani de la stat! O categorie de români va putea primi 1000 de lei în această vară prin programul ”Euro 200”. Ministerul Educației derulează Programul ”Euro 200” începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv dezvoltarea competenţelor de utilizare a mijloacelor IT & C, scrie gandul.ro.

Așadar, în perioada 21-31 august, tinerii vor primi de la guvern 200 de euro pentru a-şi putea cumpăra calculatoare. Pe data de 14 iunie va fi publicată pe site-ul Ministerului Educație lista nominală a beneficiarilor, iar depunerea contestațiilor se va putea face între 19 și 22 iunie.

Perioada în care elevii și studenții vor putea achiziționa calculatoarele între 21 august și 16 octombrie. Sumele de bani vor fi oferite sub forma unor bonuri valorice.

Ce tineri  pot primi bani de la stat, prin programul ”Euro 200”

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie vor beneficia de un ajutor financiar pentru a-şi cumpăra calculatoare şi în 2023, anunţă Guvernul.

Prin proiectul de hotărâre adoptat recent, s-au modificat regulile acordării ajutorului financiar de 200 de euro, destinat achiziției de calculatoare noi, astfel încât mai mulți elevi și studenți să poată beneficia de banii de la stat.

Astfel, s-a stabilit dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul ”Euro 200”.

”De acest sprijin vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Pentru acest an venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie”, spune Dan Cărbunaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *