Doi botoșăneni amendați cu 20.000 lei după ce au fost controlați în bagaje de polițiști. Au crezut că vor trece neobservați

Doi botoșăneni s-au ales cu amenzi de 20.000 lei după ce au fost controlați în bagaje de polițiști. Aceștia cărau țigări de contrabandă. Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit și confiscat în acest weekend, în urma unor acțiuni specifice desfășurate în zona de responsabilitate, peste 17.000 de țigări de contrabandă.

În ziua de 1 iunie a.c, în jurul orei 13.10, pentru valorificarea unor informații deținute la nivelul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, polițiști de frontieră din cadrul biroului au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În cadrul acțiunii organizate, pe raza localității de frontieră Trușești, județul Botoșani, au fost opriți pentru legitimare și control doi localnici, în vârstă de 41de ani, respectiv 51de ani, ce transportau bagaje voluminoase. În urma controlului efectuat a fost descoperită în bagajele personale ale acestora cantitatea totală de 3.800 țigarete (190 pachete), de proveniență Republica Moldova și Duty Free.

„Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 3.800 de lei şi sancţionarea contravenţională a celor doi cu amendă, în valoare totală de 20.000 de lei. În perioada 01 – 05 iunie a.c.,  în Puntul de Trecere a Frontierei Stânca au fost desfășurate acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în urma cărora, în zona perimetrală a punctului au fost descoperite 13.400 tigarete (670 pachete) de proveniență Republica Moldova și Duty Free, în valoare totală de 13.400 de lei”, precizează Poliția de Frontieră.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *