Programul ”Prima conectare”. Cine poate beneficia de ajutorul de 1.900 euro

Începe programul Prima Conectare, un nou program de sprijin pentru persoanele vulnerabile din România. Cine poate beneficia de ajutorul de 1.900 euro.

Persoanele cu venituri reduse pot primi o finanțare de aproape 2.000 euro pentru a-și racorda casele la rețelele publice de apă și canalizare.

Se înscriu în program doar persoanele care îndeplinesc anumite condiții, printre care media veniturilor bănești nete lunare să fie sub 3.000 lei, să aibă domiciliul într-o gospodărie nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă sau de canalizare și să își exprime acordul cu privire la participarea în cadrul programului. Practic, măsura vizează sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse.

Potrivit regulilor programului, banii pot fi ceruți doar prin intermediul operatorilor de apă și canalizare, suma maximă ce poate fi obținută de un operator pentru branșarea unei fa unei gospodării fiind de aproape 9.350 lei, până spre sfârșitul lunii iunie, potrivit unui anunț recent al Administrației Fondului pentru Mediu.

Operatorii pot cere bani de stat într-o nouă rundă de atragere de fonduri pentru programul prima conectare, astfel încât ulterior să poată face branșarea solicitanților la rețelele de apă și canalizare, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *